Чекає доля Авдіївки і Бахмута: Торецьк був непідготовлений до оборони, — Бутусов

Місто Торецьк на Донеччині не підготовлений до оборони і туди вчасно не вивели жодну бригад. Про це в інтерв’ю Radio NV сказав головний редактор Цензор НЕТ Юрій Бутусов.

За його словами, ситуація навколо міста і в самому місті надзвичайно складна.

“Ворог продовжує просуватися, оскільки оборона навколо міста рухнула буквально за кілька днів. Саме місто до оборони не підготовлене, в ньому немає обладнаних, організованих позицій. Туди не вивели вчасно жодну бригаду. Кинули туди в зустрічний бій 32-у механізовану бригаду. Люди роблять все можливе, відповідно до того рівня підготовки, злагодження, який вони там встигли набути”, — сказав Бутусов.

На його думку, “дива не трапиться”, і ворога складно зупинити, кидаючи непідготовлені війська у зустрічні бої на широкому фронті на противника, що наступає.

“Ворога зупиняє організована лінія оборони, яку просто там не встигають підготувати. І якщо не підготувати лінію оборони у самому Торецьку (в тій частині, яка в нас ще контролюється), якщо не почати готувати лінію оборони за Торецьком і вчасно звернути там резерви, то що в нас буде? Те, що у нас трапилось в інших містах Донбасу, які так само в зустрічних боях без підготовки і організацій були втрачені, — Авдіївка, Красногорівка, Бахмут, Сєвєродонецьк — список, на жаль, вже великий”, — додав Бутусов.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 31 липня розповіли, що на Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 16 — наступали біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного.

“Тринадцять боїв завершено, ще три — тривають. Крім того, загарбники завдали три авіаудари по Щербинівці та Торецьку”, — йдеться в повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

29 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

31 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

32 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

43 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

45 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

46 хв. ago