Чекає доля Авдіївки і Бахмута: Торецьк був непідготовлений до оборони, — Бутусов

Місто Торецьк на Донеччині не підготовлений до оборони і туди вчасно не вивели жодну бригад. Про це в інтерв’ю Radio NV сказав головний редактор Цензор НЕТ Юрій Бутусов.

За його словами, ситуація навколо міста і в самому місті надзвичайно складна.

“Ворог продовжує просуватися, оскільки оборона навколо міста рухнула буквально за кілька днів. Саме місто до оборони не підготовлене, в ньому немає обладнаних, організованих позицій. Туди не вивели вчасно жодну бригаду. Кинули туди в зустрічний бій 32-у механізовану бригаду. Люди роблять все можливе, відповідно до того рівня підготовки, злагодження, який вони там встигли набути”, — сказав Бутусов.

На його думку, “дива не трапиться”, і ворога складно зупинити, кидаючи непідготовлені війська у зустрічні бої на широкому фронті на противника, що наступає.

“Ворога зупиняє організована лінія оборони, яку просто там не встигають підготувати. І якщо не підготувати лінію оборони у самому Торецьку (в тій частині, яка в нас ще контролюється), якщо не почати готувати лінію оборони за Торецьком і вчасно звернути там резерви, то що в нас буде? Те, що у нас трапилось в інших містах Донбасу, які так само в зустрічних боях без підготовки і організацій були втрачені, — Авдіївка, Красногорівка, Бахмут, Сєвєродонецьк — список, на жаль, вже великий”, — додав Бутусов.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 31 липня розповіли, що на Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 16 — наступали біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного.

“Тринадцять боїв завершено, ще три — тривають. Крім того, загарбники завдали три авіаудари по Щербинівці та Торецьку”, — йдеться в повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

23 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

31 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

38 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

43 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

50 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

1 годину ago