Знищили “Іскандер” і всі “Шахеди”: результати роботи ППО і наслідки обстрілу Києва (фото)

Уранці 31 травня ЗС РФ завдали ракетного удару по Києву, застосувавши крилату ракету “Іскандер-К”. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За інформацією командувача, у ніч на 31 травня росіяни запустили п’ять зенітних керованих ракет С-300/С-400 з Бєлгородської області по Харкову. Крім того, Збройні сили РФ атакували Київ із застосуванням крилатої “Іскандер-К”, яку запустили з Курської області. Також ворог запустив чотири ударні БПЛА типу Shahed-131/136 з району Єйська.

Крилата ракета та всі БПЛА були перехоплені українськими захисниками, додав командувач.

“У результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та розрахунками мобільних вогневих груп знищено чотири “Шахеди” в межах Київської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також крилату ракету “Іскандер-К” у Київській області”, — розповів Олещук.

Обстріл Київ 31 травня — наслідки

Як повідомили в Головному управлінні ДСНС України в місті Київ, унаслідок російського обстрілу в Голосіївському районі столиці загорілося складське приміщення на території приватного домоволодіння з розташованими на ньому СТО та автомийкою.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Обійшлося без постраждалих. Унаслідок атаки крім складського приміщення також пошкоджено шість автомобілів. Для ліквідації пожежі площею 120 кв.м. залучали 35 рятувальників і 8 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, що в ніч на 31 травня атаці також піддався Харків. Росіяни вдарили по Новобаварському району, одна з ракет влучила в житловий будинок. Постраждали 23 людини. За словами начальника обласної поліції Володимира Тимошка, ЗС РФ застосували тактику подвійних ударів, щоб завдати якомога більше шкоди.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні готують до продажу два державні банки

В Україні відбудеться приватизація "Сенс банку" та "Укргазбанку", які є системно важливими державними банками. Про…

6 хв. ago

У Києві спалахнув маршрутний автобус біля університету – відео

У суботу, 29 червня, у Києві загорівся маршрутний автобус рейсу №212. Це сталося поблизу гуртожитка Національного університету біоресурсів і…

17 хв. ago

Ікона стилю: 5 неперевершених образів Саманти Джонс із “Секс і місто”

Через 26 років після зйомок завершального сезону серіалу "Секс і місто" одна з головних героїнь…

3 години ago

Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців

На початку липня по всій території України утримається спекотна погода. Стовпчики термометрів у деяких областях досягнуть…

4 години ago

У Раді пропонують підняти зарплату помічникам депутатів: цифра шокує

Народні депутати планують підняти зарплати своїм помічникам. До парламенту внесли законопроєкт про встановлення щомісячної грошової винагороди на…

4 години ago

Пророцтво “живого Нострадамуса” про астероїд збулося: чого варто очікувати

Бразильський екстрасенс Атос Саломе зробив сміливу заяву про астероїд, яка збулася. Про це пише Daily Star.…

4 години ago