Усі “Нептуни” долетіли до цілі: нові подробиці удару по порту “Кавказ”

Удар по порту “Кавказ” в Краснодарському краї було здійснено 8 ракетами українського виробництва. Всі вони долетіли до цілі. Про це з посиланням на власні джерела повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко.

“За моєю інформацією, удар по поромній переправі та нафтовому терміналу порту “Кавказ” був здійснений одразу вісьмома ракетами РК-360МЦ “Нептун” українського виробництва. Всі долетіли до цілі близько другої години ночі. Російські новітні засоби ППО нічого не змогли зробити”, — розповів журналіст.

Він додав, що так само раніше протиповітряна оборона ЗС РФ не змогла нічого зробити, коли американські ракети ATACMS, виготовлені 30 років тому, уразили Керченську поромну переправу навпроти порту “Кавказ”.

“Виведені з ладу усі засоби та механізми, за допомогою яких здійснюється завантаження військових ешелонів на пором. Кажуть, що один з українських воєначальників, який керував операцією, про якість російської ППО висловився так: “Наступного разу будемо “працювати” ПТУРами”.

Андрій Цаплієнко зауважив, що удари по порту “Кавказ” разом готували ВМС України, СБУ та ГУР МО.

На момент публікації матеріалу немає офіційної інформації щодо застосування протикорабельних ракет “Нептун” для ударів порту “Кавказ”.

Нагадаємо, що вночі 30 травня, Сили оборони України завдали удару ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі. Зазначена переправа активно використовується росіянами для забезпечення угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Внаслідок атаки у Криму, було уражено 4 катери КС-701 “Тунец”, 2 з яких знищено. Ці плавзасоби ЗС РФ використовували для логістики та патрулювання акваторії поблизу тимчасово окупованого півострова.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пенсія у 63 роки: що потрібно знати про терміни звернення за виплатами

Пенсійний фонд України відповів на питання, що часто ставиться, про призначення пенсії за віком. Про…

1 хв. ago

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

13 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

20 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

22 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

34 хв. ago

Король Чарльз змінює харчові звички: в обідньому меню з’явилося авокадо

Король Великої Британії Чарльз III, відомий своїм щільним графіком і звичкою пропускати обід, почав вносити…

35 хв. ago