Удар ЗСУ по порту “Кавказ” у Криму: з’явилися супутникові знімки з наслідками ураження

Журналісти “Схем” опублікували супутникові знімки від Planet Labs, які демонструють наслідки ракетних ударів по порту “Кавказ” біля Керчі в окупованому Криму, здійснених 31 травня. Журналісти порівняли кадри двох днів – 30 та 31 травня і виявили пошкодження частини нафтового термінала. Він був розташований на території порту “Кавказ”.

Крім ушкоджень нафтобази, також видно, що з акваторії порту прибрали великі судна. Зазначимо, що порт “Кавказ” є п’ятим за вантажообігом у Російській Федерації та другим у Чорноморсько-Азовському басейні після Новоросійська.

За даними проекту “Радіо Свобода Крим.Реалії”, часткове ураження нафтобази та виведення з ладу залізничного порома “Авангард” внаслідок ракетного удару по Керченському порту можуть значно ускладнити логістику для російської армії в Криму та на південних фронтах. Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі 30 травня Сили оборони України успішно атакували ракетами ATACMS Керченську поромну переправу. Внаслідок удару були суттєво пошкоджені два пороми, один з яких сів на мілину, заблокувавши роботу всієї переправи.

Також Генштаб ЗСУ підтвердив ураження ракетами “Нептун” в ніч на 31 травня поромної переправи та нафтового терміналу порту “Кавказ” у Краснодарському краї Росії. Сили оборони спільно з СБУ провели кількаденну операцію зі знищення логістики, яка забезпечує діяльність російських військ у тимчасово окупованому Криму.

Атаки на окупований Крим

Нагадаємо, що у ніч на 31 травня в Криму пролунали вибухи, які спричинили пожежу в порту “Кавказ” на півострові Чушка Краснодарського краю. Внаслідок удару, завданого українськими військовими за допомогою ракет “Нептун” та дронів, загорілася нафтобаза і пошкоджена паромна переправа. Губернатор Веніамін Кондратьєв повідомив про пошкодження інфраструктури нафтобази, займання трьох цистерн з нафтопродуктами, яке було ліквідовано. Є постраждалі серед працівників, їм надано медичну допомогу, решта евакуйовані.

В ніч на 30 травня у Криму лунали вибухи. Міноборони РФ заявило, що нібито росіяни знищили ракети ATACMS над Азовським морем та перехопили вісім безпілотників над Чорним морем. Водночас ушкодження отримали два російські пароми у Керчі – автомобільний та залізничний.

А днями раніше під час потужних ударів по території тимчасово окупованого Криму уразили малий десантний корабель РФ “Циклон”. Це судно базувалося у Курячій пристані у Севастополі. Після серії ударів воно раптово зникло з радарів.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago