Росіяни формують подвійне кільце оточення: часу на вихід з міста обмаль

Ситуація у Вугледарі дуже складна, повідомляє воєнкор Богдан Мірошніков. За його словами, військовим не вдалося зупинити просування ворога на флангах, бої тривають у центрі міста.

Окрім того, розповідає експерт, окупанти продовжують рух з Пречистівки та Водяного на Богоявленку, до якої по найкоротшій відстані — 1,2 км.

“Зараз логістика в місті тримається на одній ґрунтовій дорозі, яка прострілюється. Схоже, що ворог хоче не тільки вискочити на Богоявленку, але ще й звужує фланги біля самого Вугледара. Тобто окупанти формують подвійне кільце оточення. Щоб уникнути катастрофи, часу залишається обмаль”, — відзначив Мірошніков.

Також він розповів, що росіяни марять “вугледарським котлом”. Втім, за його словами, хоч ситуація у місті дуже складна, але до “котла” ще далеко.

При цьому Мірошніков підкреслив, що відстань до Богоявленки дозволяє окупантам виставляти розрахунки ПТРК та працювати як мінометами, так і дронами, тому логістика мінімальна, а виходити у разі чого доведеться з боєм.

“Є ґрунтовки, які зараз і використовуються. Їх складність у тому, що вони проходять дуже близько до першої та третьої “Південнодонбаських” шахт. Територія яких зараз або захоплена, або дуже близька до цього”, — відзначив Мірошніков.

За його словами, військові у Вугледарі роблять справжнє диво. Скільки ще протримається місто, каже експерт, ніхто не знає і додає, що все буде залежати від флангів.

Романчук Микола

Recent Posts

Бункер вистояв, тіло знайшли без пошкоджень: ЗМІ розповіли, від чого помер Насралла

Лідер угруповання "Хезболла" Хасан Насралла задихнувся в бункері після ізраїльського авіаудару по його сховищу в…

3 хв. ago

Ну от і все: всіх, хто не оновив дані – подали у розшук

Як співробітники ТЦК виявляють людей, розповів в інтерв’ю "Західному кур'єру" тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Івано-Франківського обласного…

12 хв. ago

План перемоги може бути відверто слабким: що на це вказує

Весь цей пафос та таємничість довкола пустого по суті документа, який називають план перемоги, доводить…

21 хв. ago

У Києві смог і пилюка: в Міндовкілля пояснили, що сталося

Причиною задимлення на Київщині є пожежі в екосистемах. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів…

29 хв. ago

Загублений кіт подолав майже 1500 км, щоб возз’єднатися з родиною (фото)

Бенні та Сюзанна Ангіано, пара із Салінаса, штат Каліфорнія (США), нещодавно возз'єдналися зі своїм коханим…

37 хв. ago

Загадкове явище продукує гамма-промені в атмосфері Землі: ми нічого не знали про нього

Електричні ефекти грози не обмежуються лише високими шарами земної атмосфери. Поблизу землі атмосфера нашої планети…

47 хв. ago