Росіяни формують подвійне кільце оточення: часу на вихід з міста обмаль

Ситуація у Вугледарі дуже складна, повідомляє воєнкор Богдан Мірошніков. За його словами, військовим не вдалося зупинити просування ворога на флангах, бої тривають у центрі міста.

Окрім того, розповідає експерт, окупанти продовжують рух з Пречистівки та Водяного на Богоявленку, до якої по найкоротшій відстані — 1,2 км.

“Зараз логістика в місті тримається на одній ґрунтовій дорозі, яка прострілюється. Схоже, що ворог хоче не тільки вискочити на Богоявленку, але ще й звужує фланги біля самого Вугледара. Тобто окупанти формують подвійне кільце оточення. Щоб уникнути катастрофи, часу залишається обмаль”, — відзначив Мірошніков.

Також він розповів, що росіяни марять “вугледарським котлом”. Втім, за його словами, хоч ситуація у місті дуже складна, але до “котла” ще далеко.

При цьому Мірошніков підкреслив, що відстань до Богоявленки дозволяє окупантам виставляти розрахунки ПТРК та працювати як мінометами, так і дронами, тому логістика мінімальна, а виходити у разі чого доведеться з боєм.

“Є ґрунтовки, які зараз і використовуються. Їх складність у тому, що вони проходять дуже близько до першої та третьої “Південнодонбаських” шахт. Територія яких зараз або захоплена, або дуже близька до цього”, — відзначив Мірошніков.

За його словами, військові у Вугледарі роблять справжнє диво. Скільки ще протримається місто, каже експерт, ніхто не знає і додає, що все буде залежати від флангів.

Романчук Микола

Recent Posts

Магнітні бурі, прогноз на три дні: чого очікувати від сонячної активності 30 вересня – 2 жовтня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 30 вересня – 2 жовтня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного…

56 секунд ago

Стало відомо, в яких регіонах взимку буде найскладніша ситуація з світлом

Енергетична система України суттєво постраждала внаслідок масованих атак Росії, що призведе до значного дефіциту електроенергії взимку,…

3 хв. ago

Всіх, хто “заліг на дно” і не оновив дані в ТЦК, вже розшукує поліція

Військовозобов'язані українці, які не оновили свої військово-облікові дані в ТЦК, або не мають військово-облікових документів,…

10 хв. ago

Як довго триватиме пилова буря в Україні: прогноз синоптиків

Станом на ранок 30 вересня в Каспійській низовині спостерігається пилова буря, що призводить до високого рівня…

27 хв. ago

Путін бреше: від перемир’я в Україні буде “більше шкоди, ніж користі”, — Bloomberg

Нині перемир’я в Україні лише "підбадьорить" президента РФ Володимира Путіна, послабить Київ та призведе до продовження…

30 хв. ago

Знатимуть все про ваші гроші: на біженців чекають важливі зміни

З 30 вересня Україна розпочне обмін інформацією про банківські рахунки своїх громадян в рамках угоди…

36 хв. ago