Потрібна масштабна контратака: ЗСУ можуть оточити російські війська біля Покровська

Наступаючи до Селидового, у напрямку Українська та Гірника, російське командування, ймовірно, намагається ліквідувати відносно великий український виступ на південному краю захопленої росіянами території в напрямку Покровська. Ці позиції українців загрожують подальшому просуванню окупаційного угруповання. Про це пише “Інститут вивчення війни” у зведенні від 29 серпня.

Українські позиції на схід від лінії Селидове — Українськ — Гірник становлять певну загрозу російському тилу в напрямку Покровська. Командування РФ, імовірно, стурбоване українськими контратаками. На цьому тлі росіяни розгортають логістику й артилерійські елементи та зосереджують особовий склад на заході, у передовій частині виступу.

Російське командування також, імовірно, прагне розширити й стабілізувати позиції з півдня в цьому районі, щоб після того, як наступ на Покровськ завершиться, не дозволити ЗСУ загрожувати територіальним завоюванням, досягнутим ЗС РФ у 2024 році.

Ширина російського виступу становить приблизно 21 км від українських позицій на схід від лінії Селидове — Українськ — Гірник на північ від Авдіївки вздовж траси Н-20 (Авдіївка — Костянтинівка). Позиції ЗС РФ уздовж траси Е-50 (Донецьк — Покровськ) на північний захід розташовані приблизно за 13 км від Авдіївки, тоді як нинішня лінія російського наступу вздовж району Новогродівка — Гродівка пролягає за 30 км від Авдіївки.

Масштабні українські контратаки від основи виступу в напрямку Авдіївки можуть загрожувати оточенням російському угрупованню, що перебуває перед українськими позиціями. Тому командування РФ, імовірно, прагне убезпечити себе й ліквідувати український виступ на південному фланзі напрямку від Покровська.

Карта захоплених територій біля Покровська

Російські сили, судячи з усього, сподіваються, що просування до Українська та Гірника підтримає поточний наступ на захід від Донецька, і що наступальний тиск з обох напрямків зруйнує оборону України або змусить відступити з обмежених позицій у сільській місцевості на схід від Українська та Гірника.

Район на північ від Красногорівки здебільшого складається із відкритих полів з обмеженим укриттям або невеликою кількістю вітрозахисних смуг. Для просування ЗС РФ через цю місцевість, імовірно, знадобляться значні успішні механізовані атаки, які російські сили зазвичай здійснюють зі складнощами.

У напрямку Покровська ЗС РФ краще вдаються просування між населеними пунктами невеликими піхотними групами. Але ще слід з’ясувати, чи зможе російська піхота підтримувати темп просування в міру наближення до Українська та Гірника.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago