Кількість резервів ЗСУ зросла у 2,5 рази: в Міноборони розповіли, чи буде ротація

Завдяки новому Закону про мобілізацію в Україні значно збільшилися резерви Збройних сил. Показники призову військовозобов’язаних зросли у 2,5 рази, як порівняти з першим кварталом поточного року. Про це “Телеграфу” повідомили у пресслужбі Міноборони.

“Набрання чинності Закону України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX дозволило нам збільшити показники призову військовозобовʼязаних на військову службу під час мобілізації у 2,5 рази порівняно з першим кварталом поточного року, що в цілому дозволяє на цьому етапі проводити своєчасне доукомплектування військових частин, відновлення їх боєздатності та створення необхідних резервів”, — повідомили у міністерстві.

За інформацією Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, на сьогодні питання посилення мобілізації не ініціюється, втім, військове керівництво все ж готуватиме законодавчі зміни щодо ротації та демобілізації.

Зараз проводяться лише локальні заходи з ротації та підтримання боєздатності Збройних сил.

“В інтересах виконання заходів відновлення боєздатності, організовано та проводиться заміна (ротація) військових частин (підрозділів), які виконують завдання у складі створених угруповань військ”, — говорять у пресслужбі Міноборони.

Йдеться про надання відпусток, доукомплектування особовим складом та технікою, а також проведення бойового злагодження тривалістю від 2 тижнів до 3 місяців.

Ольга Степанова

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

2 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

7 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

14 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

24 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

25 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

30 хв. ago