Авіакатастрофа F-16: Безугла стверджує, що українська ППО збила щонайменше три свої літаки

За словами нардепки, попередні інциденти нібито намагались приховати та були списані на росіян. Наразі жодного спростування її слів щодо збиття F-16 немає.

Народна депутатка України Мар’яна Безугла зазначила, що катастрофа з літаком F-16 — це вже мінімум третій випадок, коли український літак нібито був збитий власною ППО. Про це вона заявила на своїй сторінці в телеграм-каналі.

“Це вже щонайменше третій випадок, коли наш літак із пілотом був збитий власною ППО. Два попередні інциденти, які не стосувалися F-16, офіційно списали на росіян. І про цей випадок також намагалися мовчати та приховати інформацію, поки вона не з’явилася в іноземних джерелах. Це свідчить про відсутність належних висновків та об’єктивного розслідування”, — зазначила Мар’яна Безугла.

Вона додала, що станом на зараз від Командування Повітряних Сил відсутнє жодне спростування щодо збиття F-16 зенітно-ракетним комплексом Patriot “через дискоординацію між підрозділами” від Командування Повітряних Сил. За словами нардепки, випадки “дружнього вогню” під час інтенсивних бойових дій неминучі, однак потрібно робити правильні висновки та притягувати винних осіб до відповідальності.

“Абсолютну більшість літаків знищили росіяни, і саме вони запускають тонни металобрухту в наші міста. Щодо цього теж маємо бути чесними та називати незбиту ракету ракетою, а не “уламками”. Досі не організовано систему відеофіксації атак”, — додала нардепка.

На момент публікації матеріалу командування Повітряних сил та особисто генерал-лейтенант Микола Олещук не коментували допис Безуглої.

Зазначимо, що 29 серпня Генеральний штаб ЗСУ офіційно підтвердив, що в Україні сталася катастрофа з літаком F-16, внаслідок якої загинув пілот. Винищувачі брали участь у відбитті російського ракетного удару та показали “високу ефективність”, збивши чотири крилаті ракети.

Після цього Мар’яна Безугла зазначила, що літак F-16 українського пілота Олексія Меся нібито було збито зенітно-ракетним комплексом Patriot “через дискоординацію між підрозділами”. На заяву відреагував ексречник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Військовий попросив звернути увагу на заяву заступниці голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки представників Державного бюро розслідувань та Служби безпеки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Елітна дача зрадника Медведчука в Карпатах почне приносити гроші Україні

В Україні шукають оцінювачів та управителей для заарештованої дачі "Ведмежа діброва" колаборанта Віктора Медведчука. Йдеться не лише про…

3 хв. ago

Ізраїль ліквідував командувача елітного підрозділу «Хезболли»

Літаки військово-повітряних сил Ізраїлю завдали цілеспрямованого удару в районі Бейрута і ліквідували керівника оперативного відділу…

8 хв. ago

Перехід на зимовий час в Україні — коли будуть переводити годинник

Цьогоріч в Україні будуть переводити годинники на зимовий час у ніч з 26 на 27 жовтня. Цей…

10 хв. ago

Пластичні хірурги розповіли, що дочка Дональда Трампа могла змінити у своїй зовнішності

42-річна Іванка Трамп, дочка 45-го президента США і кандидата на найвищу посаду в країні Дональда…

19 хв. ago

У Карпатах можуть прокинутися вулкани: сейсмолог оцінив загрозу для України

Днями в Румунії стався землетрус, його відчули навіть в Одеській області. Вже тривалий час експерти попереджають…

28 хв. ago

Отримали штраф від ТЦК? Дізнайтеся, як успішно його оскаржити

В умовах воєнного стану та мобілізації в Україні військовозобов'язані можуть зіткнутися з накладенням штрафів за…

36 хв. ago