“Нас лишилося дуже мало”: боєць розповів про вкрай важку ситуацію в напрямку Покровська

Ситуація на Покровському напрямку вкрай важка і швидко погіршується. Українські оборонці скаржаться на гострий брак людей та озброєнь, а також на некомпетентне командування. Про це виданню “Фокус” розповів неназваний боєць 31-ї Окремої механізованої бригади.

“Ситуація дуже важка, дуже не вистачає людей. Нас залишилося дуже мало — тих, хто може вийти на позиції. У мене в роті три людини, в інших також — по 3-4. Крім цього, техніки взагалі немає. Також у нас дуже мало снарядів, у противника набагато більше”, — розповідає боєць.

Як пояснив оборонець, російські війська дуже швидко просуваються, чому сприяє неправильна тактика оборони українських сил.

“Командування ухвалює неправильні рішення: неправильно займаємо позиції, нас ставлять на забій, як м’ясо, не дають відкатів нормально зробити, щоб покопати і виставити нормально бойову позицію, відійти не дають. Я проходив навчання в Іспанії, сержантські курси командира відділення, і я розумію як має бути. Якщо нас штурмують, мають бути резерви, потрібно окопатися, вибудувати нормальну оборону і тоді захищатися. Ну не може бути одна позиція, через 5 км інша і то 3-4 людини тримають оборону. Це нерозумно. Укріплення ніякого немає аж до Покровська, це те що мені відомо. Може десь і є, але нам про це не говорять”, — каже боєць.

На думку військовослужбовця, російські війська вже за два дні можуть дістатися до Мирнограда – міста трохи на схід від Покровська і за 16 км від поточної лінії фронту. 

скріншот deepstatemap.live

Ситуація на Покровському напрямку

Нагадаємо, військовий експерт Сергій Грабський стверджує, що на Покровському напрямку обвалу фронту немає, а російські загарбники ще далекі від міста Покровськ. Разом з тим він визнав певні помилки українського командування.

Військовий ЗСУ Кирило Сазонов своєю чергою зауважив, що ворог щодня просувається потроху саме на Покровському напрямку. За його словами, сам по собі цей факт ще не є трагедію. Трагедією буде, якщо росіяни розірвуть оборонний стрій ЗСУ і вирвуться на оперативний простір.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

6 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

13 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

18 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

25 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

35 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

36 хв. ago