Українські дрони знайшли спосіб оминати систему глушіння РФ

Окупанти навчилися глушити українські дрони на передовій, що ще більше ускладнює ЗСУ боротьбу з ЗС РФ. Однак українським захисникам все ж таки вдалося знайти вихід із ситуації.

Українські розробники створили новий пакет програмного забезпечення для дронів типу Eagle Eyes. Програмне забезпечення дозволяє орієнтуватися дронам лише за допомогою «машинного зору», пише The Economist .

Безпілотник орієнтується тільки на ті карти, які раніше були в нього вшиті, і порівнює їх з відеозображенням місцевості, над якою той пролітає. У такому разі його не дуже турбують «глушники».

Більш того, безпілотник типу Eagle Eyes може розпізнавати деякі наземні цілі, включаючи танки, гелікоптери, пускові установки та ін. Як тільки дрон їх виявить, він завдає удару сам, не чекаючи наказу оператора.

Один із командирів операторів дронів ЗСУ зізнався, що головною метою для Eagle Eyes є станції глушіння ЗС РФ. Мета №2 – системи ППО.

Вперше спецназівці ЗСУ випробували ці дрони навесні 2023 року. Наразі такі дрони активно використовують українські захисники з підрозділу «Білий орел» на Півдні України.

Безпілотник може подолати відстань до 60 км. Його також іноді використовують для завдання ударів по енергетичній інфраструктурі РФ.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

28 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

29 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

31 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

41 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

43 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

45 хв. ago