Україна отримала інноваційні системи ППО Skynex від Німеччини

Контракт про постачання ППО Skynex підписали у грудні 2022 року, а за рік її доставили до України.

Зенітний комплекс Skynex – це новітня система ППО з радаром з дальністю дії 50 км, чотирма гарматами, оснащеними радаром стеження та електрооптичними датчиками. Вона використовує снаряди 35-мм, а швидкість стрілянини – 1000 за хвилину. Кожен має датчик, який контролює своєчасну роботу. Дальність ураження мети – 4 км.

Боєприпаси системи розкриваються при наближенні до цілі, випускають сотні вольфрамових циліндрів, які формують руйнівну хмару.

Генеральний директор компанії Rheinmetall Italia Алессандро Ерколані зазначив, що Skynex добре працює в Україні, але для подальшого вдосконалення системи потрібно отримати відгуки.

Топ-менеджер підкреслив, що Skynex, зокрема, розробили для боротьби з баражерними боєприпасами та безпілотними літальними апаратами (дронами).

“Перевага системи у тому, що вона була розроблена для боротьби з малими, низькими та повільними загрозами, і вона економічно ефективна, як порівняти з використанням ракети вартістю мільйони, щоб знищити безпілотник”, – пояснив Ерколані.

Друга батарея ППО Skynex надійде до України у березні 2024 року.

Військові аналітики запевнили, що система суттєво посилить протиповітряну оборону та дозволить ефективно протистояти крилатим ракетам та безпілотникам, які регулярно спрямовують на нашу територію російські окупанти. Skynex вже успішно застосовували у бойових умовах на Близькому Сході.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

40 секунд ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

10 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

23 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

32 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

45 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago