Україна отримала інноваційні системи ППО Skynex від Німеччини

Контракт про постачання ППО Skynex підписали у грудні 2022 року, а за рік її доставили до України.

Зенітний комплекс Skynex – це новітня система ППО з радаром з дальністю дії 50 км, чотирма гарматами, оснащеними радаром стеження та електрооптичними датчиками. Вона використовує снаряди 35-мм, а швидкість стрілянини – 1000 за хвилину. Кожен має датчик, який контролює своєчасну роботу. Дальність ураження мети – 4 км.

Боєприпаси системи розкриваються при наближенні до цілі, випускають сотні вольфрамових циліндрів, які формують руйнівну хмару.

Генеральний директор компанії Rheinmetall Italia Алессандро Ерколані зазначив, що Skynex добре працює в Україні, але для подальшого вдосконалення системи потрібно отримати відгуки.

Топ-менеджер підкреслив, що Skynex, зокрема, розробили для боротьби з баражерними боєприпасами та безпілотними літальними апаратами (дронами).

“Перевага системи у тому, що вона була розроблена для боротьби з малими, низькими та повільними загрозами, і вона економічно ефективна, як порівняти з використанням ракети вартістю мільйони, щоб знищити безпілотник”, – пояснив Ерколані.

Друга батарея ППО Skynex надійде до України у березні 2024 року.

Військові аналітики запевнили, що система суттєво посилить протиповітряну оборону та дозволить ефективно протистояти крилатим ракетам та безпілотникам, які регулярно спрямовують на нашу територію російські окупанти. Skynex вже успішно застосовували у бойових умовах на Близькому Сході.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

52 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

54 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

55 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago