“Качайте ноги й спину”: в ЗСУ дали пораду всім чоловікам, яких скоро мобілізують

В Україні служити доведеться усім чоловікам, тож зараз не треба гаяти час, а потроху готуватися: хоча б качати ноги та спину Таку думку висловив військовослужбовець 56 бригади Піночет в інтерв’ю hromadske.

“Патріоти вже пішли (до лав ЗСУ – ред.). Певний відсоток людей, які залишилися вдома, також хоче справедливості. А певний відсоток – за натурою раби, які живуть за принципом: моя хата скраю, я нічого не знаю. Нашим центрам комплектування потрібно надати законні повноваження. Потім, звичайно, побачимо, як воно буде. Юристи зараз мають хороший попит, тому що люди, які не хочуть іти в армію, користуються їхніми послугами. Це показують в інтернеті, це все відкрито.

Наші великі ЗМІ мають показати людям правду, щоб трошки схвилювати суспільство. Тоді ще буде в нас цікавих, міцних хлопців, які можуть щось робити. А так – він встав зранку, подивився телевізор — все класно, можна йти на риболовлю, чи займатися своїми справами. Він думає: “Хлопці ж усе відбивають, перемагають. Навіщо мені туди йти?” – каже він.

Військовий зазначив, що там, де комплектують військовослужбовців, де їм проводять базове навчання, там ніхто не знає, куди йти, що робити. Дехто, коли це бачить, думає: “А я приїду туди, а там же взагалі…” А потім, коли приїжджає сюди, ми починаємо працювати, починаємо спілкуватись.

“У моєму підрозділі ніхто не зізнавався, що “мене піймали й привезли”. Я впевнений, що такі є, але вони не хочуть про це говорити. У них змінюється ставлення одразу, бо ми дійсно стараємося працювати, все врахувати й думаємо про своїх хлопців – намагаємося всім, чим можемо, забезпечити. Тому таких випадків, щоб хтось приїхав і сказав: “Це не моє”,­ ні, не було”, – розповів він.

Піночет пригадав, як йому якось вдалося поїхати на 10 днів у відпустку, але десь на п’ятий день, напевно, вже хотілося назад, тому що є якесь нерозуміння. “Мало того, іноді ставлять недоречні питання: “Ти вбивав?”, “А коли війна закінчиться?”, “А “Джавеліни” були?”, – розповідає військовослужбовець.

На думку військового, у тих, хто наразі вдома, вибору немає — рано чи пізно вони підуть служити. “Просто хочеться, щоб вони це розуміли й використали час, який у них зараз є, на підготовку: щонайменше – нехай качають ноги й спини”, – зазначив він.

Піночет також висловився про зрадників. “Тим, хто думає, що може домовитися з руськими, я скажу: якщо вони підуть домовлятися, то будуть зрадниками з нашої сторони, а тому автоматом – і для них”, – пояснив він. Також військовий розповів, як переконує тих, хто відмовляється повертатися з відпустки.

“У нашому підрозділі хлопці мріють тільки про відпустку. Звичайно, намагаємося відпускати хлопців додому, щоб трохи відпочивали. Дехто повертається, дехто – ні. Звичайно, ми боремося з цим, намагаємося повернути людину, вийти на зв’язок із сім’єю, намагаємося переконати: “Друже, подумай про сім’ю, тому що наслідки будуть – не зараз, але будуть, і від них, у першу чергу, страждатиме твоя сім’я”, – зазначив військовослужбовець.

Ольга Степанова

Recent Posts

16-річна блогерка станцювала під російський реп на Майдані Незалежності: яке покарання їй загрожує

16-річна блогерка з Харкова викликала бурхливу реакцію в мережі, опублікувавши у TikTok відео, де вона танцює…

12 хв. ago

У Курській області голову району вбило зрубане на фронт дерево

Голова Совєтського району Курської області Сергій Бєлих загинув під час заготівлі дров для потреб російської окупаційної армії.…

20 хв. ago

Новий закон про мобілізацію: чи пускатимуть українських чоловіків за кордон з 17 липня

В Україні з 17 липня у всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років) перевірятимуть військово-обліковий…

30 хв. ago

Українські банки масово зупиняють роботу своїх відділень по всій країні

Банки, що функціонують в Україні, останнім часом масово припиняють роботу своїх відділень у різних регіонах…

40 хв. ago

Уже остаточно: до школи діти підуть у серпні, названо дати і план на весь навчальний рік

У Львові визначилися з датою початку нового навчального року в школах міста: як повідомив мер Львова Андрій Садовий у…

51 хв. ago

Меган Маркл “чувствует себя обиженной”: в чем причина

Меган Маркл тяжело переживает ссору между герцогами Сассекскими и королевской семьей Великобритании. Об этом пишет Express. Спустя…

1 годину ago