“Вже забігає піхота”: росіяни продовжують тиснути на Вугледар, — DeepState

Після взяття шахти “Південнодонбаська №1” збройні сили РФ просуваються в східну частину Вугледару Донецької області зі сторони дач та намагаються закріпитися в багатоповерхівках на околицях міста. Туди, як зазначають аналітики каналу DeepState, вже забігає піхота.

Також йдуть спроби тиску із правого флангу, але поки до міста окупанти не добралися.

Як зазначається, для взяття Вугледару росіяни залучили додаткові ресурси, зокрема, підрозділи, які активно працюють дронами.

Паралельно з наступом піхоти, агресор знищує місто постійними обстрілами.

За попередньою інформацією, дорога на Богоявленку взята під вогневий контроль. Тривають спроби просунутися зі сторони Водяного.

Експерт німецького видання BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке вважає, що ЗСУ можуть відстояти Вугледар, якщо утримають лінію постачання на північ від міста.

“Ми бачимо, що у місті ще є кілька великих будинків, що залишаються під українським контролем. Ці будинки заввишки до 10 поверхів добре захищають українців. Проблема — у логістиці, щоб зберігалося постачання та місто не було оточене. У самому місті ЗСУ ще має можливості окопатися і оборонятися. Але на північ ситуація дуже близька до того, що росіянам вдасться перерізати постачання”, — зазначив Рьопке.

Як інформують у Генеральному штабі, з початку доби на Времівському напрямку противник 11 разів штурмував українські позиції біля Вугледара, Богоявленки, Катеринівки та Єлизаветівки. Крім цього, загарбники били некерованими авіаційними ракетами у райони населених пунктів Рівнопіль, Новодарівка та Золота Нива.

Романчук Микола

Recent Posts

Світ готується до хвороби Х: Голубовська розповіла, який вірус обговорюється

Докторка медичних наук і професорка Ольга Голубовська відповіла, чи можуть мавпяча віспа та пташиний грип призвести до…

37 хв. ago

ТЦК можна ліквідувати хоч завтра: у ЗСУ сказали, що для цього потрібно

Павло Кішкар, підполковник та старший офіцер командування Сухопутних військ України, запропонував радикальні зміни в системі…

49 хв. ago

Статки Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів. За два роки вони зросли майже в шість разів

Статки засновника Facebook Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів, підрахував Bloomberg. Він став четвертою людиною…

1 годину ago

У Києві пролунали вибухи, КМВА повідомляє про роботу ППО

У ніч проти понеділка, 30 вересня, у Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Як повідомили у Київській міській військовій…

2 години ago

Наче десь в Африці: окупований Донецьк накрило стихійне лихо (фото, відео)

Тимчасово окупований Донецьк 29 вересня накрило потужне стихійне лихо. У місті, яке з 2014 року…

2 години ago

ПриватБанк продав 245 заправок, які раніше контролював Коломойський

Приватбанк продав 245 заправок та 33 земельні ділянки, що контролювались Коломойським за майже 696 мільйонів…

3 години ago