Військові скаржаться на якість фортифікацій перед наступом РФ: де виникли проблеми

Аналітичний ресурс DeepState звернув увагу на повідомлення від українських військових щодо якості фортифікацій неподалік Гірника та Покровська у Донецькій області.

Як вказує DeepState, росіяни почали інтенсивно обстрілювати місто готуючись до його штурму. Однак інформаційний OSINT-портал з посиланням на дані від військових вказує на недостатньо підготовлені захисні лінії до наступу РФ на Гірник Донецької області та загалом на Покровському напрямку.

“Подібну картину можна побачити майже по всьому району Покровська. Окремо можна звернути увагу на колючий дріт “єгоза” в протитанковому рову, який скоріше за все призначений боротися з піхотою, яка дуже часто бігає в них як вдома”, — зазначають у DeepState.

Після аналізу супутникових знімків DeepState дійшов висновку, що існує намагання побудувати фортифікації, зокрема там створені взводно-опорні пункти, однак аналітичний ресурс вказує на якість цих ліній захисту.

“Їх якість залишає бажати кращого і довго на таких позиціях оборону не потримаєш. А є й позиції, до яких підійшли виважено, але там просто немає кому стояти”, — наголошує DeepState.

Якість фортифікацій на Покровському напрямку. Фото: DeepState

Зазначимо, що після весняного наступу Росії на Харківську область набула розголосу проблема з фортифікаціями. В травні Верховна Рада створила ТСК, яка займається цими питаннями.

Романчук Микола

Recent Posts

Це знущання з людей: українцям уже вигадали оплату за використання труб – 1500 грн

Чимало українців стикаються з питанням: чи потрібно оплачувати опалення, якщо у квартирі не встановлені батареї або вони…

34 хв. ago

“Кріт” навів бомби: агент з Ірану допоміг убити лідера “Хезболли”

Іранський "подвійний агент", який проник у терористичне угруповання "Хезболла", допоміг ізраїльській армії встановити місцезнаходження лідера…

40 хв. ago

У Китаї встановили світовий рекорд одночасного запуску безпілотників. Фото та відео

У Китаї відбулося грандіозне шоу дронів, яке стало новим світовим рекордом, коли в небі одночасно…

44 хв. ago

Це не працює: 5 популярних міфів про економію електроенергії

Економія енергії є важливим кроком до зниження витрат на комунальні послуги. Тим не менш, існує безліч міфів,…

59 хв. ago

Воскрес і став популярним: учені заявили, що ШІ зумів повернути до життя і прославити Гітлера

Штучний інтелект став інструментом багатьох не найсумлінніших людей, які прагнуть поширювати шкідливу і небезпечну інформацію,…

1 годину ago

Пенсії у 20 тисяч гривень: як отримувати виплати мрії

Пенсійне законодавство України встановлює певні умови, яким мають відповідати громадяни, щоб забезпечити бажаний розмір пенсії…

1 годину ago