В Україні розбився перший винищувач F-16: що відомо про пілота і причини аварії

В Україні розбився перший винищувач F-16. Сталося це у понеділок, 26 серпня, лише через кілька тижнів після прибуття літаків до нашої країни.

Про це повідомляє WSJ із посиланням на дані анонімного американського чиновника. Українська сторона офіційно поки що ніяк не прокоментувала цю заяву.

За інформацією чиновника, аварія сталася під час масованої ракетної атаки Росії на Україну. Але при цьому він наголосив, що літак не був збитий армією РФ або якось пошкоджений внаслідок обстрілу. Швидше за все, пілот припустився помилки, що і стало причиною трагедії.

Іноземні журналісти звернулися з проханням прокоментувати інформацію до Військово-повітряних сил України, але відповіді не отримали. Офіційної інформації про стан пілота після краху винищувача також немає.

Водночас мер Луцька Ігор Поліщук повідомив, що 26 серпня під час виконання бойового завдання загинув льотчик Олексій Месь. Він проходив навчання в США на F-16, про що повідомляла раніше пресслужба 144-го винищувального крила Повітряних сил Нацгвардії США. Однак згодом мер Луцька відредагував свій пост в мережі та прибрав звідти інформацію про загибель льотчика. Ймовірно, саме він керував F-16 і зазнав аварії. Але ця інформація не підтверджена офіційними особами.

Олексій Місь
Олексій Місь

Нагадаємо, що перші винищувачі F-16 почали прибувати до України наприкінці липня поточного року. Через рік після того, як союзники організували коаліцію винищувачів. За даними ЗМІ, поки що було поставлено лише 10 літаків. Раніше військовий аналітик розповів, що американські винищувачі будуть використовувати, щоб збивати російські крилаті ракети — це найпростіше застосування.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

28 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

30 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

31 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

41 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

43 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

45 хв. ago