Київ провалив завдання відволікти РФ від Донбасу Курським наступом – Forbes

Якщо вторгнення України в Курську область Росії було відволікаючим маневром, то воно провалилося.

Матеріал із таким заголовком випустив журнал Forbes.

Як ідеться в матеріалі, російські війська продовжують наступ на Покровськ, а ЗСУ не мають у своєму розпорядженні великої кількості резервів для посилення цього напряму, оскільки багато хто з них був відправлений у Курську область. РФ же не стала перекидати свої сили з Донбасу, і її просування тільки прискорилося.

«Шість або близько того українських бригад, які обороняють Покровськ, поступаються за чисельністю приблизно вдвічі. Без допомоги у них може не залишитися іншого вибору, крім як здати Покровськ – і вже скоро», – пише видання.

Аналітики Conflict Intelligence Team заявили, що наступ у Курській області не тільки не призвів до передислокації частини російських сил із Донецька, а й посилив брак українського контингенту в регіоні.

«Хоча ми і припускали, що місто Новогродівка буде взято найближчими днями, але темп просування російських військ перевершив наші очікування, вони не тільки не сповільнилися в міру наближення до міста, але навіть прискорилися», – вважає CIT.

Якщо РФ візьме Покровськ, то зможе послабити оборону України по всій східній лінії фронту, що є найважливішою умовою для ширшого російського наступу, який може призвести до повного захоплення Донецької області, прогнозує видання.

«В українського керівництва є кілька варіантів стабілізації лінії, включно з розгортанням новосформованих бригад, передислокацією сил із районів Курська і Харкова або виведенням батальйонів із більш стабільних фронтів. Залишається побачити, чи зробить українське командування ці кроки», – заявляють аналітики Frontelligence Insight.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

6 хв. ago

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

20 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

27 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago