Київ провалив завдання відволікти РФ від Донбасу Курським наступом – Forbes

Якщо вторгнення України в Курську область Росії було відволікаючим маневром, то воно провалилося.

Матеріал із таким заголовком випустив журнал Forbes.

Як ідеться в матеріалі, російські війська продовжують наступ на Покровськ, а ЗСУ не мають у своєму розпорядженні великої кількості резервів для посилення цього напряму, оскільки багато хто з них був відправлений у Курську область. РФ же не стала перекидати свої сили з Донбасу, і її просування тільки прискорилося.

«Шість або близько того українських бригад, які обороняють Покровськ, поступаються за чисельністю приблизно вдвічі. Без допомоги у них може не залишитися іншого вибору, крім як здати Покровськ – і вже скоро», – пише видання.

Аналітики Conflict Intelligence Team заявили, що наступ у Курській області не тільки не призвів до передислокації частини російських сил із Донецька, а й посилив брак українського контингенту в регіоні.

«Хоча ми і припускали, що місто Новогродівка буде взято найближчими днями, але темп просування російських військ перевершив наші очікування, вони не тільки не сповільнилися в міру наближення до міста, але навіть прискорилися», – вважає CIT.

Якщо РФ візьме Покровськ, то зможе послабити оборону України по всій східній лінії фронту, що є найважливішою умовою для ширшого російського наступу, який може призвести до повного захоплення Донецької області, прогнозує видання.

«В українського керівництва є кілька варіантів стабілізації лінії, включно з розгортанням новосформованих бригад, передислокацією сил із районів Курська і Харкова або виведенням батальйонів із більш стабільних фронтів. Залишається побачити, чи зробить українське командування ці кроки», – заявляють аналітики Frontelligence Insight.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

32 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

33 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

34 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

45 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

47 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

48 хв. ago