Буде удар по флангах: У РФ підозрюють, що у ЗСУ під Покровськом є «хитрий план»

У Росії продовжують із підозрою ставитися до незвично швидкого обвалу фронту ЗСУ на Покровському напрямку, висуваючи версії, що це частина якогось «хитрого плану» українського командування.

Учора російський публіцист і військовий історик Норін припустив, що Україна спеціально не відправляє резерви під Покровськ, щоб кинути їх у новий наступ у Курській області.

А сьогодні відомий російський військовий блогер Юрій Подоляка висловив припущення, що Україна, «підпускаючи» російські війська до Покровська і Селидового, готує удар по флангах угруповання армії РФ, яке тут наступає: основний удар з півночі на Очеретине і допоміжний з півдня.

Подоляка вважає, що, якщо ЗСУ вдасться вклинитися на 10-15 кілометрів, вони переріжуть російську логістику на Покровському напрямку і обрушать фронт.

«При такій задумці противника стають зрозумілими всі дивні речі сьогоднішньої ситуації. І швидкий відступ ЗСУ (в районі Покровська, Мирнограда, Новогродівки, Селидового та Українська), і бої з його, по суті, ар’єргардами, і його одночасна наполегливість утримувати Карлівку і район Невельського (який украй для противника важливий, лише якщо з півночі вони чекають уже на удар своїх резервів на Очеретине і далі на південь)», – написав Подоляка.

Зазначимо, що є версії швидкого просування російських військ на Покровському напрямку і поза рамками «хитрого плану» України.

Найпоширеніша – українське командування, вирішивши «зіграти ва-банк», основні та найбільш боєздатні резерви кинуло на Курський фронт і тепер у ЗСУ просто немає достатньо сил зупинити наступ армії РФ на Покровському напрямку. При тому що росіяни саме тут зосередили свої основні резерви.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Ольга Степанова

Recent Posts

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

9 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

23 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

34 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

45 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

55 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

1 годину ago