Буде удар по флангах: У РФ підозрюють, що у ЗСУ під Покровськом є «хитрий план»

У Росії продовжують із підозрою ставитися до незвично швидкого обвалу фронту ЗСУ на Покровському напрямку, висуваючи версії, що це частина якогось «хитрого плану» українського командування.

Учора російський публіцист і військовий історик Норін припустив, що Україна спеціально не відправляє резерви під Покровськ, щоб кинути їх у новий наступ у Курській області.

А сьогодні відомий російський військовий блогер Юрій Подоляка висловив припущення, що Україна, «підпускаючи» російські війська до Покровська і Селидового, готує удар по флангах угруповання армії РФ, яке тут наступає: основний удар з півночі на Очеретине і допоміжний з півдня.

Подоляка вважає, що, якщо ЗСУ вдасться вклинитися на 10-15 кілометрів, вони переріжуть російську логістику на Покровському напрямку і обрушать фронт.

«При такій задумці противника стають зрозумілими всі дивні речі сьогоднішньої ситуації. І швидкий відступ ЗСУ (в районі Покровська, Мирнограда, Новогродівки, Селидового та Українська), і бої з його, по суті, ар’єргардами, і його одночасна наполегливість утримувати Карлівку і район Невельського (який украй для противника важливий, лише якщо з півночі вони чекають уже на удар своїх резервів на Очеретине і далі на південь)», – написав Подоляка.

Зазначимо, що є версії швидкого просування російських військ на Покровському напрямку і поза рамками «хитрого плану» України.

Найпоширеніша – українське командування, вирішивши «зіграти ва-банк», основні та найбільш боєздатні резерви кинуло на Курський фронт і тепер у ЗСУ просто немає достатньо сил зупинити наступ армії РФ на Покровському напрямку. При тому що росіяни саме тут зосередили свої основні резерви.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

21 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

23 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

24 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

35 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

37 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

38 хв. ago