ДБР перевірить дії Содоля під час командування обороною Харківського напрямку

Слідчі перевірять дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку. Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на інформацію, отриману від пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

У Бюро зазначили, що розглянули заяву начальника штабу бригади “Азов” Національної гвардії Богдана Кротевича щодо можливого перевищення службових повноважень та некомпетентного командування військами з боку командувача оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” Юрія Содоля.

За результатами опрацювання, звернення військовослужбовця приєднали до матеріалів кримінальної справи щодо обставин прориву росіянами кордону в Харківській області. У ній, серед іншого, надається й правова оцінка діям військового командування ОСУВ “Хортиця” під час планування та проведення оборонних операцій, повідомили в ДБР.

В Бюро пообіцяли перевірити всі обставини, які містяться у заяві начштабу.

Нагадаємо, 23 червня майор Богдан Кротевич повідомив, що подав заяву у ДБР з закликом відкрити розслідування щодо військового генерала. У ЗМІ з посиланням на ДБР передавали, що скарга Кротевича стосувалась командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Журналісти передали, що військовий звинуватив генерала у перевищенні службових повноважень та некомпетентності, які призвели до великих втрат.

У The Washington Post заявили, що отримали доступ до самої заяви. У ній Кротевич зазначив, що Содоль не провів “жодної години” у Маріуполі й намагався відправити в наступ бригаду без необхідних боєприпасів.

28 червня Богдан Кротевич повідомив, що отримав відповідь ДРБ на свою заяву, але залишився не задоволений нею. При цьому “азовець” не розкрив зміст листа.

Ольга Степанова

Recent Posts

СБУ викрила на корупції ексглаву Західного міжрегіонального управління Мін’юсту

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні Мін’юсту, яке є головним органом із…

10 хв. ago

У Південній Кореї робот вчинив самогубство через рік роботи в мерії

Робот, який працював адміністратором в міській раді міста Гумі в Південній Кореї самоліквідувався, стрибнувши зі…

18 хв. ago

«Найпростіший вчинок у світі»: мільярдер Баффет віддав рекордну суму на благодійність

Один із найбагатших людей на планеті Уоррен Баффет передав акції Berkshire Hathaway на суму $5,3…

27 хв. ago

Аномальна спека накрила Україну: стало відомо, де вона затримається надовго

Липень, другий місяць літа, в Україні розпочнеться з аномальної спеки — першого тижня максимальна денна температура…

36 хв. ago

В Мережі набирає популярності ретролайфгак, як відіпрати світлі речі до білосніжного кольору

Влітку хочеться носити лише білий одяг, але доглядати за ним часто настільки складно, що мало…

45 хв. ago

Роботодавці інформуватимуть ТЦК про працівників-ухилянтів

Згідно із чинним українським законодавством, роботодавці повинні брати участь у оповіщення своїх військовозобовʼязаних працівників. В іншому випадку…

54 хв. ago