ТЦК знімає водіїв вантажівок просто посеред дороги і відправляє на фронт

До секретаріату профільної організації українських водіїв звернулось відразу кілька перевізників зі скаргами. У них стверджується, що працівники ТЦК та СП знімають водіїв з вантажівок і забирають до військкомату. При цьому транспортний засіб залишається посеред дороги, а за вантаж ніхто відповідальності не несе.

Про це йдеться у сюжеті програми “УкрАвтоКонтинент”, що створюється за підтримки Асоціації міжнародних перевізників України. Зокрема, у ролику наводиться кілька телефонних розмов з водіями, які стали свідками подібних історій на Закарпатті.

Що сказали українські водії

Перевізник Віталій Шаль повідомив: “Водій їхав з Португалії, його зупинили. Водій вийшов з машини, і водія забрали. Більше з ним ні зв’язку, нічого не було… Як водій поставив автомобіль з боку проїжджої частини, і включили сигналізацію… так машина і стоїть”. Дивом в авто за ніч не розрядився акумулятор.

“Забрали водія до військової частини, автомобіль залишили там на КП. І зранку ми з ним поспілкувались, він знаходиться вже у військовій частині”, — каже інший перевізник Сергій Нечай. При цьому автомобіль залишився завантаженим на КП.

Ще один представник компанії-перевізника Віталій Савчук стверджує, що працівники поліції зупинили його колегу, перевірили документи. Військові з ТЦК сказали, що хочуть уточнити дані, і що його назад відпустять. Водій відмовився їхати, але його силою заштовхали у транспортний засіб. У Сваляві він пройшов медичний огляд, і відразу звідти його відправили на полігон на навчання.

В асоціації б’ють на сполох через те, що водій-міжнародник несе відповідальність за вантаж. У зв’язку з цим президент Асоціації Леонід Костюченко вже звернувся до прем’єр-міністра України з вимогою не допущення таких випадків у майбутньому. Крім того, транспортне забезпечення належить до життєво важливих послуг (згідно з законом про критичну інфраструктуру). Тобто по факту водіїв-міжнародників мобілізовувати не повинні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Карма? В одній з областей Росії неочікувано запровадили графіки відключення світла

В Росії 5 липня введено графіки тимчасового обмеження електропостачання. Зокрема у Ростові та області через…

1 хв. ago

16-річна блогерка станцювала під російський реп на Майдані Незалежності: яке покарання їй загрожує

16-річна блогерка з Харкова викликала бурхливу реакцію в мережі, опублікувавши у TikTok відео, де вона танцює…

13 хв. ago

У Курській області голову району вбило зрубане на фронт дерево

Голова Совєтського району Курської області Сергій Бєлих загинув під час заготівлі дров для потреб російської окупаційної армії.…

21 хв. ago

Новий закон про мобілізацію: чи пускатимуть українських чоловіків за кордон з 17 липня

В Україні з 17 липня у всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років) перевірятимуть військово-обліковий…

31 хв. ago

Українські банки масово зупиняють роботу своїх відділень по всій країні

Банки, що функціонують в Україні, останнім часом масово припиняють роботу своїх відділень у різних регіонах…

41 хв. ago

Уже остаточно: до школи діти підуть у серпні, названо дати і план на весь навчальний рік

У Львові визначилися з датою початку нового навчального року в школах міста: як повідомив мер Львова Андрій Садовий у…

52 хв. ago