Суд штату Іллінойс заборонив Трампу брати участь у праймеріз: що це означає

В середу, 28 лютого, суддя штату Іллінойс заборонила Дональду Трампу брати участь у праймеріз від Республіканської партії. Суддя аргументувала це безпосередньою причетністю Трампа в штурмі Капітолія, яке сталось 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє видання Reuters.

“Суддя округу Кук Трейсі Портер стала на бік виборців штату Іллінойс”, – йдеться у повідомленні. Виборці стверджували, що кандидатуру Трампа варто дискваліфікувати з праймеріз штату Іллінойс, які мають відбутися 19 березня, а також із загальних виборів, які очікуються 5 листопада.

Головним аргументом є порушення положення про повстання 14-ї поправки до Конституції США.

Крім того, Портер зауважила, що відкладе своє рішення на певний час, оскільки очікує, що Трамп буде подавати апеляцію до суду штату Іллінойс, а також вона очікує можливого рішення Верховного суду США.

Reuters повідомляє, що правозахисна група Free Speech For People, що очолила спробу дискваліфікації Дональда Трампа в штаті Іллінойс, оцінила таке рішення як “історичну перемогу”. Натомість представники передвиборчої кампанії колишнього президента США наголосили, що це “неконституційне рішення, яке ми швидко оскаржимо”.

Перед цим штати Колорадо та Мен також дискваліфікували Дональда Трампа та викреслили його з виборчих бюлетенів своїх штатів відповідно до розділу 3 14-ї поправки до Конституції. Наразі обидва рішення відкладено, поки Трамп подає апеляцію.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

На деяких клієнтів ПриватБанку не буде поширюватись ліміт на перекази з картки на картку, встановлений…

6 хв. ago

“Вагітна онлайн”: модель OnlyFans вразила українців “історією кохання” (відео)

В українському сегменті Інтернету обговорюють історію, пов’язану з моделлю OnlyFans. Дівчина розповіла подробиці свого інтимного життя,…

13 хв. ago

Військовозобов’язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом

Юрист Роман Симутін прокоментував можливі штрафи для військовозобов'язаних, зазначивши, що хоча наразі ситуація не надто…

19 хв. ago

На Львівщині поліція розслідує загадкове вбивство подружжя у будинку

В одному з сіл у Шептицькому районі виявили мертвими подружжя. Зловмисник втік з місця події…

24 хв. ago

Повістки “Укрпоштою”: термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

В Україні змінилися терміни явки резервістів та військовозобов'язаних до терцентрів комплектування та соцпідтримки (ТЦК) за…

34 хв. ago

Пенсія від Польщі та України на один рахунок: чи можна об’єднати стаж і отримати більше

Завдяки двосторонній угоді про соціальне забезпечення між Україною та Польщею, українські громадяни, які проживають у…

42 хв. ago