Мобілізація в Україні: чому не хочуть служити у ЗСУ. (Інфографіка)

В Україні 35% чоловіків призовного віку, які не мають підстав для відстрочки, отримавши повістку, готові піти служити в армію. Про це стало відомо з дослідження Info Sapiens, яке було проведено на замовлення агентства журналістики даних Texty.org.ua.

У дослідженні йдеться, що серед головних демотиваційних чинників, які відбивають бажання у чоловіків воювати, недостатнє матеріальне забезпечення (65,6%). На другому місці перебуває можливість отримати інвалідність або померти (64,1%). Також чоловіків лякає невизначеність термінів служби (63,8%), багато хто боїться потрапити до поганого командира (59,6%).

За словами соціологів, ймовірність потрапити до некомпетентного командира лякає чоловіка значно більше, ніж можливість потрапити в полон до росіян. Це 59,6% проти 50,8% відповідно.

Готовність чоловіків мобілізуватися в УкраїніФото: Texty.org.ua.
Чому бояться мобілізаціїФото: Texty.org.ua.

Соціологи встановили, що найбільше мотивує чоловіків іти служити в армію. Насамперед — це захист своєї сім’ї та батьківщини (71%). Також багато хто хоче помститися, знищувати ворога (64,6%). Примітно також те, що матеріальне забезпечення не відіграє ключової ролі в мотивації йти служити в Сили оборони — лише 33% опитаних висловилися за це.

Чому хочуть іти служитиФото: Texty.org.ua.

Дослідники також запитали чоловіків про те, що вони думають про ситуацію на фронті та як вона зміниться протягом шести місяців. Приблизно половина респондентів відповіли, що мають оптимістичний прогноз. Водночас 23% чоловіків не змогли визначитися.

Думка про ситуацію на фронтіФото: Texty.org.ua.

У матеріалі йдеться про те, що більшість респондентів не погоджуються, що в суспільстві підтримують тих, хто ухиляється або ховається від мобілізації. Щоправда, ще 19,5% не змогли дати чітку відповідь, а отже, не мають власної сформованої позиції. І це говорить про те, що ставлення може варіюватися під впливом суспільних подій.

Ставлення до мобілізації

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

55 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

56 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

58 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago