Чому не хочуть служити в ЗСУ: скільки чоловіків готові мобілізуватися (інфографіка)

В Україні 35% чоловіків призовного віку, які не мають підстав для відстрочки, отримавши повістку, готові піти служити в армію. Про це стало відомо з дослідження Info Sapiens, яке було проведено на замовлення агентства журналістики даних Texty.org.ua.

У дослідженні йдеться, що серед головних демотиваційних чинників, які відбивають бажання у чоловіків воювати, недостатнє матеріальне забезпечення (65,6%). На другому місці перебуває можливість отримати інвалідність або померти (64,1%). Також чоловіків лякає невизначеність термінів служби (63,8%), багато хто боїться потрапити до поганого командира (59,6%).

За словами соціологів, ймовірність потрапити до некомпетентного командира лякає чоловіка значно більше, ніж можливість потрапити в полон до росіян. Це 59,6% проти 50,8% відповідно.

Готовність чоловіків мобілізуватися в Україні Фото: Texty.org.ua.
Чому бояться мобілізації Фото: Texty.org.ua.

Соціологи встановили, що найбільше мотивує чоловіків іти служити в армію. Насамперед — це захист своєї сім’ї та батьківщини (71%). Також багато хто хоче помститися, знищувати ворога (64,6%). Примітно також те, що матеріальне забезпечення не відіграє ключової ролі в мотивації йти служити в Сили оборони — лише 33% опитаних висловилися за це.

Чому хочуть іти служити Фото: Texty.org.ua.

Дослідники також запитали чоловіків про те, що вони думають про ситуацію на фронті та як вона зміниться протягом шести місяців. Приблизно половина респондентів відповіли, що мають оптимістичний прогноз. Водночас 23% чоловіків не змогли визначитися.

Думка про ситуацію на фронті Фото: Texty.org.ua.

У матеріалі йдеться про те, що більшість респондентів не погоджуються, що в суспільстві підтримують тих, хто ухиляється або ховається від мобілізації. Щоправда, ще 19,5% не змогли дати чітку відповідь, а отже, не мають власної сформованої позиції. І це говорить про те, що ставлення може варіюватися під впливом суспільних подій.

Ставлення до мобілізації Фото: Texty.org.ua.
Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

17 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

26 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

33 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

38 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

44 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

55 хв. ago