“Потім відвоюємо”: Залужний розказав, як реагувати на втрату Мар’їнки та інших населених пунктів

Головнокомандувач наголосив, що в ситуації, коли краще зберегти людей, буде прийматись саме таке рішення.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав не зациклюватись і не робити “шоу скорботи” через втрату контролю над окремими населеними пунктами, які залишили Сили оборони через військову доцільність . Про це він сказав на брифінгу.

“Щодо бойвих дій біля Бахмута та Авдіївки не потрібно досить сильно на цьому зациклюватись і робити якісь шоу, шоу скорботи навколо якогось населеного пункту… Ведення бойових дій підпорядковується своїм законам, які діють в незалежності від того, подобається це командирам, політикам, журналістам, чи ні. Вони діють. І коли  противник наносить вогневе ураження із застосуванням великої кількості снарядів – ці снаряди приносять свій результат: вони розбивають будівлі, вони вбивають солодат…”, – підкреслив Залужний.

За його словами, у противника на сьогоднішній день є можливість концентрувати свої сили, в тому числі і артилерію, і авіаційні засоби на тому чи іншому напрямку.

“І вони можуть зробити так, що за 2-3 місяці від міста буде те, що трапилось з Бахмутом – того міста вже нема. Нам дорогий кожен клаптик нашої землі. І будь-то Бахмут, будь-то Авдіївка ми будемо обороняти настільки, на скільки у нас вистачить сил для того, щоб це робити. Якщо ж сил буде недостатньо, будемо  бачити, що краще зберегти людей, то, звісно, ми таке рішення приймемо і збережемо людей. А потім відвоюємо це. Тобто все буде залежати від ситуації”, – сказав він, коментуючи борсткі бої на сході.

Також Залужний прокоментував ситуацію з обороною Мар’їнки . За його словами, українські війська перебувають у північній частині Мар’їнки і підготували оборонний рубіж поза містом.

Він підкреслив, що цього населеного пункту “вже не існує”. Головнокомандувач нагадав, що Мар’їнка трималася майже два роки, а методика російських військ по захопленню цього міста така сама як була в Бахмуті. Тобто відбувалось знищення вулиці за вулицею, квартала за кварталом. Нашим захисникам доводиться вести оборону з руїн будинків, “закопуватись”.

“І те, що ми зараз відійшли на околицю Мар’їнки, а в деяких місцях вже обладнали позиції поза Мар’їнкою, мені здається, – у цьому немає нічого такого, що може викликати суспільний резонанс. Війна. На жаль, вона така”, – сказав Залужний.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антикорупційний суд зняв арешт з рахунку корупціонера ексголови ВС Князєва

У понеділок, 8 липня, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання захисту і зняла арешт з деяких…

56 хв. ago

Росіяни просунулися на фронті у трьох місцях: з’явилася свіжа карта

Російські окупанти продовжують тиснути на низку напрямків на сході України. При цьому їм вдалося трохи…

59 хв. ago

Росія пробила “парасольку ППО” Києва і цілеспрямовано вдарила по “Охматдиту”, – Bild

Росія цілеспрямовано вдарила по київській лікарні "Охматдит" ракетою Х-101, при цьому передані Заходом системи ППО не змогли…

2 години ago

На спробі самогубства Наполеона вдалося заробити майже два мільйони євро

Два пістолети, що належали Наполеону Бонапарту, продано на аукціоні у Франції за 1,69 млн. євро. Інформація про…

2 години ago

“Їздять тут зайцями”: в Одесі спалахнув скандал з військовим та водієм маршрутки

В Одесі розгорівся черговий скандал з військовослужбовцем та водієм маршрутки, який відмовив бійцю з посвідченням…

2 години ago

Не тільки без світла: взимку українці можуть також зостатися без тепла і води, – Financial Times

Влада не випадково стала обережно натякати українцям, щоби ті, хто має змогу, виїжджали на зиму…

2 години ago