Вибухова ніч у Криму: БПЛА атакували Джанкой та Сімферополь

У ніч на 28 жовтня мешканці окупованого Криму повідомили про потужні вибухи – більше двадцяти ударів зафіксовано в Джанкойському районі, Сімферополі та Гвардійському. Півострів знову у напрузі.

Потужні удари в Джанкої

Жителі Джанкою чули до 20 вибухів, що сталися приблизно о першій годині ночі. За повідомленнями місцевих Telegram-каналів, кілька вибухів пролунали поблизу аеропорту, а також неподалік від інших стратегічних об’єктів.

Сімферополь та Гвардійське теж під ударом

У Сімферополі та селищі Гвардійське, за словами очевидців, теж було неспокійно. Там зафіксували близько восьми вибухів, частина з яких була дуже потужною, що змусило жителів сховатися в укриттях. Спільноти у соцмережах припускають, що вибухи пов’язані з роботою російської ППО, але точна причина залишається невідомою.

Оголошення тривоги в Севастополі

Після перших вибухів гауляйтер Севастополя Михайло Развожаєв оголосив загрозу через можливу атаку балістичними ракетами, проте невдовзі скасував тривогу, не коментуючи ситуацію детально. Незважаючи на це, напруга серед місцевих жителів лише зростає.

Чому це важливо

За даними української воєнної розвідки, Росія активно посилює оборону в Криму, переміщуючи туди додаткові сили ППО та авіацію. Останні події можуть свідчити про ймовірні спроби атак на військові об’єкти півострова або тренування місцевої ППО.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Заплатите і за себе, і за сусідів: споживачів із не повіреними лічильниками обдеруть як липку

Повірка квартирних лічильників води проводиться за рахунок споживача, проте економити на цій процедурі не варто.…

1 хв. ago

Секрет розкішного аромату: топ парфумів для вишуканих жінок

Аромат може не тільки доповнити ваш образ, але й стати відображенням вашого статусу та стилю.…

33 хв. ago

Покупки тепер тільки по карті: уряд готує обмеження на готівку

В Україні можуть заборонити використовувати готівку для великих покупок. Законопроєкт передбачає, що нерухомість, автомобілі та…

60 хв. ago

Нардепи пропонують штрафувати і арештовувати рахунки ухилянтів без протоколів та суду

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував прийняти в першому читанні законопроєкт №12093, яким пропонується спростити…

1 годину ago

Як захистити техніку під час тривалих відключень світла: корисні поради

В Україні взимку очікуються відключення світла, які можуть тривати до 14-16 годин. Це створює ризик…

1 годину ago

Індія відкриває перший приватний завод військових літаків разом з Airbus

Індія запускає свій перший приватний завод для виробництва військових літаків. На новому підприємстві випускатимуть транспортні…

1 годину ago