З дня на день активізуються: у ЗСУ розповіли, де ворог готує штурми

Російські окупанти ретельно готуються до штурмів у районі Приютного на Запоріжжі. Речник Сил оборони півдня Владислав Волошин пояснив, що ворог намагатиметься отримати під свій контроль певні плацдарми, щоб звідти потім розвивати наступальні дії.

“Ворог не припиняє розвідку, продовжує обстріли та готується до проведення штурмових дій. Підготовка до штурмових дій ведеться наразі на Запорізькому напрямку, зокрема, за даними нашої розвідки, в районі Приютного. Ворог зосереджує особовий склад, який планує залучити у штурмових діях. Крім того, з резервної бази автомобільного транспорту Южного округа (РФ – УНІАН) кілька днів тому окупанти отримали 25 баггів – легких авто, які зазвичай застосовуються коли ведуться штурмові дії малими групами піхоти”, – сказав Волошин в ефірі телемарафону.

Крім того, за його словами, зараз на передових позиціях ворог зосереджує особовий склад цих штурмових груп.

“Тому найближчим часом очікується активізація на цьому напрямку”, – констатував речник.

Він пояснив, що штурми ворог, зазвичай, проводить невеликими групами піхоти, щоб покращити своє тактичне положення. Наразі противник намагатиметься на відповідних ділянках лінії бойового зіткнення на свою користь змінити її конфігурацію, щоб отримати під свій контроль певні плацдарми та звідти розвивати наступальні дії. Водночас військовий додав, що безпосередньо для наступальних дій противнику потрібні більш значні сили.

За даними Волошина, окупанти на півдні отримують постачання з Криму, та певним чином залізницею. Це поповнення особового складу, озброєння, боєкомплекту, паливно-мастильними матеріалами. Як зазначив речник, логістика росіян на півдні під контролем ЗСУ, але росіяни її здійснюють, “як можуть”. За його словами, за минулу добу на півдні України відбулося п’ять штурмових дій: три – саме на Запорізькому напрямку, дві – на Придніпровському напрямку.

“Крім того, противник понад 300 разів вів обстріл наших позиційній, застосовував безпілотні літальні апарати, удари FPV-дронами – понад 300, застосував артилерію, ракетні удари”, – сказав речник.

Окрім того, за його словами, агресор обстрілював населені пункти, які є на прифронтовій території, зокрема обстріли були Запорізької та Херсонської областей, а також Одещини.

“Зазнала обстрілів фактично вся правобережна частина Дніпропетровської області – Нікополь, Марганець, всі населені пункти, які знаходяться на березі колишнього Каховського водосховища”, – додав Волошин.

Втрати ворога на зазначених двох напрямках 27 вересня склали 83 особи особового складу (вбиті та поранені) та 62 одиниці озброєння та військової техніки. Це 28 одиниць автомобільної та броньованої техніки, 2 танки, реактивна система залпового вогню “Град”, – 5 розвідувальних БпЛА, система радіоелектронної боротьби, 17 гармат, 2 міномети, сучасний комплекс відеоспостереження “Астрон 4к”, 4 мотоцикли, човен.

Також уражено 13 ворожих бліндажів та місце зберігання бойового комплекту.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Блекаут у Києві: що буде з життям у столиці взимку і кому точно не відключать світло

Не раз ми чули інформацію про те, що якщо зима буде занадто холодною (з мінусовими…

1 хв. ago

Оренда банківської скриньки — скільки коштує послуга в українських банках

Українські банки пропонують послугу оренди сейфів для зберігання готівки та цінних речей. Це надійний варіант для тих,…

16 хв. ago

Від національного героя до терориста: біографія Хасана Насралли, якого ліквідував Ізраїль

Армія оборони Ізраїлю вдарила по штаб-квартирі "Хезболли" в Бейруті та ліквідувала лідера організації Хасана Насраллу.…

21 хв. ago

У Німеччині українка 2 роки поширювала російську пропаганду: її викрили і затримали

У Німеччині 42-річна українка та її 37-річний чоловік-німець керували показом російської пропаганди. Про це пише…

35 хв. ago

РФ майже вдвічі збільшила виробництво “шахедів” і перевиконує план на рік (інфографіка)

Росія збільшила масштаби виробництва та застосування БпЛА типу Shahed і перевиконує планові показники на рік.…

40 хв. ago

Стосується всіх, у кого стоїть бойлер: про це багато хто не знає і переплачує за комуналку

Українці, які мають у будинках бойлери, можуть зіткнутися з некоректними рахунками за комунальні послуги, якщо…

51 хв. ago