Стало відомо, де росіяни ще мають намір прорвати оборону ЗСУ

Російські загарбницькі війська на східному фронті наступають на захід у напрямку річки Оскол. Таким чином загарбники, швидше за все, намагаються розрізати наполовину українське оперативно-стратегічне угруповання “Хортиця” у цьому районі, що ускладнить поповнення військ та не дозволить їм підтримувати одне одного. Про це пише “Forbes”.

Видання зазначає, що реалізувати так просто свій задум ворогові не вдасться. Це росіянам дуже дорого стоятиме. Село Піщане на схід від річки ворог захопив ще у липні. Тепер же окупанти намагаються дістатися річки біля села Глушківка.

Зазначається, що ворог пішов у наступ із приблизно сотнею бронетехніки у трьох напрямках, обстрілюючи українські позиції на північ та південь від виступу. Українські бригади та батальйони, серед яких 77-а аеромобільна бригада, дали відсіч безпілотниками, артилерією та протитанковими ракетами. На півдні рубіж утримувала 92 десантно-штурмова бригада, а 40 артилерійська бригада знаходиться досить близько до Піщаного виступу, щоб вести вогонь по ворогові в будь-якому місці виступу.

У результаті ворог зазнав дуже великих втрат. 92-а бригада заявила про знищення 14 одиниць техніки — три танки, п’ять бойових машин БМП, бронетранспортер неуточненого типу, броньований тягач МТЛБ, три вантажівки та гольф-кар.

77-а бригада “відбила” атаку супротивника у своєму районі, але не уточнила, скільки техніки було спалено. На відео бою, зробленому дроном, зображено щонайменше шість машин, що знерухомлені та горять, у тому числі броньовані танки-черепахи.

Загалом РФ втратила принаймні п’яту частину своїх транспортних засобів, що притупило наступ росіян у напрямку річки Оскол та дало час місцевим українським військам для зміцнення оборони. Проте супротивник ще може виграти свою битву на цій ділянці фронту, вважають аналітики.

“Forbes” вважає, що заради нової перемоги росіянам доведеться зазнати величезних втрат як серед особового складу, так і серед техніки.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Біля Чорнобиля помітили величезного сома-мутанта: його розміри просто вражають

Українським військовослужбовцям вдалося виявити у ставку-охолоджувачі Чорнобильської АЕС гігантську рибину. У кадр потрапив величезний прісноводний…

7 хв. ago

Дві третини українських біженців планують залишитися в Чехії

Українці все менше мають намір повертатися додому з Європи. Принаймні, біженці, які живуть у Чехії.…

11 хв. ago

Нові штрафи для автомобілістів: яку суму і за що доведеться сплатити українцям

Українські водії часто обирають тонування скла як спосіб захисту свого автомобіля, однак не всі варіанти тонування дозволені…

24 хв. ago

“Нас би вже всюди пустили”: головна лижниця Росії запропонувала бомбити Лондон (відео)

56-річна голова Федерації лижних гонок Росії Олена Вяльбе, триразова олімпійська чемпіонка, озвучила свій метод повернути…

30 хв. ago

Жодних перспектив: Анджеліна Джолі відкликала позов проти Бреда Пітта про насильство

Анджеліна Джолі припинила дворічну судову тяганину з Міністерством юстиції та ФБР через документи, що стосуються звинувачень у…

38 хв. ago

Без прописки понад 30 днів? Готуйтесь віддати останні гроші

В Україні існує законодавство, яке чітко регулює правила щодо прописки як для громадян, так і…

41 хв. ago