Стало відомо, де росіяни ще мають намір прорвати оборону ЗСУ

Російські загарбницькі війська на східному фронті наступають на захід у напрямку річки Оскол. Таким чином загарбники, швидше за все, намагаються розрізати наполовину українське оперативно-стратегічне угруповання “Хортиця” у цьому районі, що ускладнить поповнення військ та не дозволить їм підтримувати одне одного. Про це пише “Forbes”.

Видання зазначає, що реалізувати так просто свій задум ворогові не вдасться. Це росіянам дуже дорого стоятиме. Село Піщане на схід від річки ворог захопив ще у липні. Тепер же окупанти намагаються дістатися річки біля села Глушківка.

Зазначається, що ворог пішов у наступ із приблизно сотнею бронетехніки у трьох напрямках, обстрілюючи українські позиції на північ та південь від виступу. Українські бригади та батальйони, серед яких 77-а аеромобільна бригада, дали відсіч безпілотниками, артилерією та протитанковими ракетами. На півдні рубіж утримувала 92 десантно-штурмова бригада, а 40 артилерійська бригада знаходиться досить близько до Піщаного виступу, щоб вести вогонь по ворогові в будь-якому місці виступу.

У результаті ворог зазнав дуже великих втрат. 92-а бригада заявила про знищення 14 одиниць техніки — три танки, п’ять бойових машин БМП, бронетранспортер неуточненого типу, броньований тягач МТЛБ, три вантажівки та гольф-кар.

77-а бригада “відбила” атаку супротивника у своєму районі, але не уточнила, скільки техніки було спалено. На відео бою, зробленому дроном, зображено щонайменше шість машин, що знерухомлені та горять, у тому числі броньовані танки-черепахи.

Загалом РФ втратила принаймні п’яту частину своїх транспортних засобів, що притупило наступ росіян у напрямку річки Оскол та дало час місцевим українським військам для зміцнення оборони. Проте супротивник ще може виграти свою битву на цій ділянці фронту, вважають аналітики.

“Forbes” вважає, що заради нової перемоги росіянам доведеться зазнати величезних втрат як серед особового складу, так і серед техніки.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Ситуація гіперкритична: ЗС РФ майже оточили Вугледар і просуваються на флангах, — військкор

На Донеччині ЗС РФ фактично оточили місто Вугледар і просуваються на флангах. Ситуація в населеному…

1 хв. ago

У США закликали назвати Росію глобальною загрозою і забезпечити перемогу України, – The Hill

Гельсінкська комісія США наполягає на тому, щоб Штати відмовилися від статус-кво після закінчення Холодної війни у своїх…

10 хв. ago

Тотальне знищення чи виживання: що чекає Землю після еволюції Сонця

Астрономи відкрили дивовижну планетну систему, яка може дати змогу зазирнути в далеке майбутнє Землі. Це…

24 хв. ago

Зіпсуєте техніку і одяг: які речі категорично не можна класти до пральної машини

Є певні речі, які в жодному разі не можна прати в пральній машині. Запам'ятайте чотири…

35 хв. ago

Чоловік найняв шпигуна, щоб простежити за нареченою у відпустці з подругами: що він дізнався

Чоловік зізнався, що найняв приватного детектива, щоб шпигувати за своєю нареченою під час її відпустки…

45 хв. ago

Начальника Генштабу ЗСУ “давно не бачили”, а Сирський “ховається” на дачі, — Безугла

Народна депутатка, член комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Мар'яна Безугла заявила, що начальника…

54 хв. ago