Стало відомо, де росіяни ще мають намір прорвати оборону ЗСУ

Російські загарбницькі війська на східному фронті наступають на захід у напрямку річки Оскол. Таким чином загарбники, швидше за все, намагаються розрізати наполовину українське оперативно-стратегічне угруповання “Хортиця” у цьому районі, що ускладнить поповнення військ та не дозволить їм підтримувати одне одного. Про це пише “Forbes”.

Видання зазначає, що реалізувати так просто свій задум ворогові не вдасться. Це росіянам дуже дорого стоятиме. Село Піщане на схід від річки ворог захопив ще у липні. Тепер же окупанти намагаються дістатися річки біля села Глушківка.

Зазначається, що ворог пішов у наступ із приблизно сотнею бронетехніки у трьох напрямках, обстрілюючи українські позиції на північ та південь від виступу. Українські бригади та батальйони, серед яких 77-а аеромобільна бригада, дали відсіч безпілотниками, артилерією та протитанковими ракетами. На півдні рубіж утримувала 92 десантно-штурмова бригада, а 40 артилерійська бригада знаходиться досить близько до Піщаного виступу, щоб вести вогонь по ворогові в будь-якому місці виступу.

У результаті ворог зазнав дуже великих втрат. 92-а бригада заявила про знищення 14 одиниць техніки — три танки, п’ять бойових машин БМП, бронетранспортер неуточненого типу, броньований тягач МТЛБ, три вантажівки та гольф-кар.

77-а бригада “відбила” атаку супротивника у своєму районі, але не уточнила, скільки техніки було спалено. На відео бою, зробленому дроном, зображено щонайменше шість машин, що знерухомлені та горять, у тому числі броньовані танки-черепахи.

Загалом РФ втратила принаймні п’яту частину своїх транспортних засобів, що притупило наступ росіян у напрямку річки Оскол та дало час місцевим українським військам для зміцнення оборони. Проте супротивник ще може виграти свою битву на цій ділянці фронту, вважають аналітики.

“Forbes” вважає, що заради нової перемоги росіянам доведеться зазнати величезних втрат як серед особового складу, так і серед техніки.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Гроші на війну будуть: Газпром знайшов, кому ще можна експортувати російський газ

Російський газовий монополіст Газпром розглядає Африканський континент як новий перспективний ринок для експорту газу, оскільки…

8 хв. ago

Синоптик назвав дату, коли в Україні будуть перші заморозки

Жовтень в Україні розпочнеться з літньої погоди, проте дуже швидко вона зміниться раптовим похолоданням по всій…

16 хв. ago

Домашні булочки за 20 хвилин: Гордон Рамзі поділився покроковим рецептом для сніданку

Булочки від Гордона Рамзі мають повітряну текстуру та ніжну, ненав'язливу солодкість. Це робить їх ідеальними…

31 хв. ago

Магнітні бурі у жовтні 2024 року: коли слід очікувати погіршення самопочуття

Опубліковано новий прогноз магнітних бур на жовтень. Зверніть увагу на дні, коли варто більше піклуватися…

38 хв. ago

Літак здійснив екстрену посадку після того, як миша вистрибнула на пасажирку

Літак був змушений здійснити екстрену посадку після того, як переляканий пасажир виявив у бортовому харчуванні…

50 хв. ago

Дубайський мільйонер купив коханій особистий острів, щоб вона могла носити бікіні – відео

Дружина дубайського мільйонера, яка часто хизується своїм екстравагантним стилем життя в Інтернеті, поділилася новим відео,…

56 хв. ago