NYT: розширення фронту може вплинути на ситуацію на Донеччині

Незадовго до початку наступу ЗСУ у Курській області українці отримали супутникові знімки цієї місцевості від США та Британії, щоправда, не для наступу, повідомляє газета The New York Times, пише  ZN.UA.

З їх допомогою командування Сил оборони повинно було відстежувати пересування російських підкріплень, які потенційно становлять загрозу для нашої держави.

На Заході вважають, що спроби України контролювати більше території у прикордонній зоні РФ можуть призвести до перенапруження ліній постачання ЗСУ та ослаблення захисних можливостей. Також це може створити вразливі місця на східному фронті, особливо у Донецькій області, де зараз тривають основні бої.

“Розширення лінії фронту вимагає значних ресурсів, що може призвести до виснаження на інших ділянках фронту або зменшення резервів”, — розповіли у ЗМІ.

Втім, операція у Курській області свідчить, що Україна може проводити комплексні наступальні операції, координуючи дії піхоти, бронетехніки та артилерії.

Лисенко Катерина

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

36 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

51 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

2 години ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago