Ми втратимо ще й Вугледар: Безугла заявила, що керівництво ЗСУ ударними темпами “здає” цілі міста Донбасу

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що росіяни захопили Новогродівку на Покровському напрямку Донецької області за кілька днів, хоча там були фортифікації. Втім, вони були пустими. За її словами, у місті не було ознак підготовки до оборони.

Схожа ситуація і у місті Селидове. Про це вона написала у Facebook.

“Місто Новогродівку на південь від Покровська росіяни захопили за кілька днів. Перед містом таки були фортифікації, які становлять єдиний побудований комплекс, що продовжується і в Селидове. Окопи перед Новогродівкою були порожні. У колись двадцятитисячному місті практично не було української армії. 31-у бригаду перед містом забрали, комбрига, за якого просив колектив, зняли, і завели проти нього кримінальне провадження (нагадую, щодо Содоля досі немає жодного)”, – заявила Безугла.

За її словами, у населений пункт після цього відправили необізнаний підрозділ. Водночас каже, що подібні ротації планують в Торецьку та Покровську, але вони призводять до негативних і навіть летальних наслідків.

Якщо зараз проведуть “ротацію” у Вугледарі, ми втратимо і його. Всі такі “ротаці” призводять до проривів і смертей. Підрозділи забирають, командирів знімають, люди гинуть, ми втрачаємо сотні кілометрів української землі – міста, села, шахти, копалини, історію. Кількість злочинних ротацій лише зростає. Фрагментація фронту збільшується”, – наголосила політикиня.

Нардепка заявила, що цієї доби російські окупанти зайшли у Селидове. Вона каже, що тиждень тому на околицях у напрямку Новогродівки були фортифікації, але не в самому місті. Крім того, вона додає, що окопи ніхто не охороняв, оскільки там не було військових.

“Я зайшла в окопи, ніхто їх не охороняв, нікого в них не було. Я пройшла під землею і вийшла в поле. За полем вже були росіяни. Більше нікого не було. Я не підірвалася на мінах, не зустріла бійців територіальної оборони – тільки поодинокі комахи були єдиним життям у підготовлених фортифікаціях навколо Селидового, до якого росіяни прагнули десять років. Любий цивільний міг зробити те ж саме, що і я”, – написала Безугла.

Вона також підкреслила, що напередодні Курської операції у Новогродівці безперервно лунали вибухи, а мешканці все ще ходили вулицями. Вона зауважила, що тоді у місті не було жодних ознак підготовки до оборони та наявності наших військових.

“Через Покровськ виїжджають. Іде евакуація. Люди з пожитками, військові. Військові виїжджають через Покровськ. Останні кілька тижнів військові безперервно виїжджають через Покровськ”, – підсумувала нардепка.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

6 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

7 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

9 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

11 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

13 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

14 хв. ago