Ми втратимо ще й Вугледар: Безугла заявила, що керівництво ЗСУ ударними темпами “здає” цілі міста Донбасу

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що росіяни захопили Новогродівку на Покровському напрямку Донецької області за кілька днів, хоча там були фортифікації. Втім, вони були пустими. За її словами, у місті не було ознак підготовки до оборони.

Схожа ситуація і у місті Селидове. Про це вона написала у Facebook.

“Місто Новогродівку на південь від Покровська росіяни захопили за кілька днів. Перед містом таки були фортифікації, які становлять єдиний побудований комплекс, що продовжується і в Селидове. Окопи перед Новогродівкою були порожні. У колись двадцятитисячному місті практично не було української армії. 31-у бригаду перед містом забрали, комбрига, за якого просив колектив, зняли, і завели проти нього кримінальне провадження (нагадую, щодо Содоля досі немає жодного)”, – заявила Безугла.

За її словами, у населений пункт після цього відправили необізнаний підрозділ. Водночас каже, що подібні ротації планують в Торецьку та Покровську, але вони призводять до негативних і навіть летальних наслідків.

Якщо зараз проведуть “ротацію” у Вугледарі, ми втратимо і його. Всі такі “ротаці” призводять до проривів і смертей. Підрозділи забирають, командирів знімають, люди гинуть, ми втрачаємо сотні кілометрів української землі – міста, села, шахти, копалини, історію. Кількість злочинних ротацій лише зростає. Фрагментація фронту збільшується”, – наголосила політикиня.

Нардепка заявила, що цієї доби російські окупанти зайшли у Селидове. Вона каже, що тиждень тому на околицях у напрямку Новогродівки були фортифікації, але не в самому місті. Крім того, вона додає, що окопи ніхто не охороняв, оскільки там не було військових.

“Я зайшла в окопи, ніхто їх не охороняв, нікого в них не було. Я пройшла під землею і вийшла в поле. За полем вже були росіяни. Більше нікого не було. Я не підірвалася на мінах, не зустріла бійців територіальної оборони – тільки поодинокі комахи були єдиним життям у підготовлених фортифікаціях навколо Селидового, до якого росіяни прагнули десять років. Любий цивільний міг зробити те ж саме, що і я”, – написала Безугла.

Вона також підкреслила, що напередодні Курської операції у Новогродівці безперервно лунали вибухи, а мешканці все ще ходили вулицями. Вона зауважила, що тоді у місті не було жодних ознак підготовки до оборони та наявності наших військових.

“Через Покровськ виїжджають. Іде евакуація. Люди з пожитками, військові. Військові виїжджають через Покровськ. Останні кілька тижнів військові безперервно виїжджають через Покровськ”, – підсумувала нардепка.

Ольга Степанова

Recent Posts

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

16 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

18 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

42 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

50 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

57 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

1 годину ago