Коли перші F-16 будуть в Україні? Деталі від The Washington Post

Винищувачі F-16 повинні літати в Україні протягом кількох тижнів. Утім, українські та західні офіційні особи попереджають, що ці літаки навряд чи негайно вплинуть на перебіг подій на фронті, однак послугують підсиленням протиповітряної оборони України. Про це повідомляє The Washington Post.

Літаки, які Київ колись називав вирішальним засобом, навряд чи змінять ситуацію на полі бою, оскільки їх буде замало, а російських систем ППО, які можуть їх збивати – навпаки забагато.

Це означає, що перші F-16, найімовірніше, послужать радше посиленням ППО України. Зокрема, літаки збиватимуть ракети, безпілотники і ворожу авіацію, а не завдаватимуть ударів по сухопутних військах РФ  та інших військових об’єктах поблизу фронту.

За словами журналістів, на початковому етапі винищувачі навряд чи підлітатимуть надто близько до лінії фронту, тож поки неясно, чи зможуть вони стримувати літаки противника, які перетинають кордон України з повітряного простору Росії.

Чиновники відмовилися розповісти виданню, скільки саме літаків отримає Україна у 2024 році, але це буде не більше однієї ескадрил’ї – близько 20 літаків. Тим паче очікується, що лише шість пілотів завершать навчання цього літа, оскільки програма має обмежену кількість місць.

Захист винищувачів F-16 на землі також буде складним завданням, оскільки всі аеродроми України розташовану в зоні доступу для російських ракет. За даними WP, нещодавно Росія завдала ударів кільком літакам, які залишилися на злітно-посадкових смугах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago