“Потрібно говорити правду”: офіцер ЗСУ розкритикував заяви про “український Ланцет”

За словами командира батальйону К-2 54-ї ОМБр ЗСУ Кирила Вереса, з новин може скластися враження, що в України є свій “Ланцет”, проте український дрон поки що не дотягує до російського за параметрами.

Командир батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи Збройних сил України Кирило Верес розкритикував новини про те, що в Україні створили аналог російського баражувального боєприпасу “Ланцет”. З цього приводу офіцер висловився в інтерв’ю “Українській правді”.

Військовий зазначив, що російські дрони “Ланцет” істотно впливають на ситуацію на фронті. Приміром, раніше бронегрупа підрозділу могла висуватися по 2-3 рази на день на відбиття штурму або на зустрічний бій, однак через “Ланцети” такі операції стали більш ризикованими. На думку офіцера, дрон, який ЗМІ називають аналогом “Ланцета”, не можна порівняти з російським апаратом за технічними характеристиками.

“Той на 150 км летить, цей — на 40 км, який аналог, б***ь? — сказав Кирило Верес. — Аналог чого? Хороший аналог FPV ми зробили? Г**но-питання. Хлопці і так деякі на 30 кілометрів літають, потрібно говорити правду”.

На думку військового, через такі заяви може скластися враження, що в України є свій “Ланцет”. Він зазначив, що згаданий БПЛА запускатимуть із тилу і він “полетить лише на 20 кілометрів”.

“А в нас усі думають, що ми знову виграємо війну, бо хтось пі***нув, а інші не розібралися. Уже придумали аналог Ланцета, але потрібно модифікувати, щоб збільшити якість вогневого ураження. Але це поліпшить на 7% ситуацію на сьогоднішній день”, — заявив Кирило Верес.

Ольга Степанова

Recent Posts

Байден не буде знімати свою кандидатуру з виборів після невдалих дебатів

Президент США Джо Байден не знімає свою кандидатуру з президентських виборів 2024 року після невдалих для…

11 секунд ago

Шукачі секонд-хендних скарбів: як кияни ведуть бізнес на перепродажі вживаного одягу

Десятки тисяч людей у Києві позбавлені можливості купувати новий одяг у магазинах та на ринках. Єдиним…

2 хв. ago

Понад 1000 євро. У яких країнах найвищі виплати для біженців з України

За оцінками ООН, на червень 2024 року, близько 6 мільйонів українців перебувають у країнах Європи…

11 хв. ago

Так просив Брюс Вілліс: дружина тяжкохворого актора гульнула на повну котушку

Дружина Брюса Вілліса нещодавно відзначила 46-й день народження. Емма Хемінг поділилася милим відео, на якому зображені…

24 хв. ago

Потрібні не юристи, а трактористи: Кабмін готує масштабні зміни в освіті

Міносвіти розраховує збільшити кількість випускників дев’ятих класів, які обирають професійне спрямування, до 45%. Про це повідомив заступник міністра освіти…

40 хв. ago

Ні до 16 липня, ні після: кому не потрібно оновлювати дані до ТЦК

З 18 травня 2024 року набрав чинності новий закон про мобілізацію, який зобов’язує всіх військовозобов'язаних…

45 хв. ago