Конвейєр зі знищення росіян: у The New York Times порахували щоденні втрати окупантів у травні

Російські терористи після початку наступу на півночі Харківської області стали зазнавати значно більших втрат. Так, у травні щоденні втрати росіян складали в середньому понад 1000 одиниць живої сили на добу. В цю цифру входять як вбиті, так і поранені та полонені російські терористи.

Про це пише американське видання The New York Times із посиланням на дані, які мають розвідувальні служби США та НАТО. За даними розвідників, щоденні втрати росіян у середньому становили понад 1000 солдатів.

Втім, зараз російська армія щомісяця набирає від 25 до 30 тисяч одиниць живої сили до лав окупаційних військ, тобто набір поки що дозволяє компенсувати втрати. Тому Росія все ще може використовувати свою тактику “м’ясних штурмів”, щоб буквально витискати українців з позицій, завалюючи їх трупами.

Західні розвідки вважають, що в цьому році РФ не стане проводити ще одну хвилю мобілізації. Втрати терористи можуть компенсувати за рахунок контрактників, засуджених та найманців з бідних країн Африки. Але Україна активно будує укріплення, встановлює мінні поля та готується перемелювати російських терористів в оборонних боях, отже втрати росіян можуть сильно зрости.

Наступ Росії у 2024 році: які прогнози аналітиків

Як пише The New York Times, старший науковий співробітник Євроазійської програми Інституту досліджень зовнішньої політики Бен Баррі вважає, що Росія зберігає значну перевагу в живій силі та вогневій могутності. А колишній офіцер морської піхоти США та дослідник військової стратегії Росії у Королівському коледжі Лондона Роб Лі прогнозує, що РФ продовжить свої наступальні операції протягом більшої частини року. Водночас він також припускає, що Росія може зіткнутися з дефіцитом танків і бронетехніки. Бо завдяки достатній кількості артилерійських боєприпасів, ЗСУ успішно знищують техніку ворога.

Українські та західні військові аналітики вважають, що стратегія Росії щодо відкриття нового фронту на північ від Харкова була спрямована на розтягнення обмежених сил України та послаблення її оборони на Донбасі та півдні країни. Проте, на думку Роба Лі, російські війська не досягли значних успіхів у харківському наступі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Безугла розкритикувала Сирського і написала на нього заяву в ДБР (скріншоти)

Народна депутатка України, членкиня фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань…

31 хв. ago

Українцям назвали шість категорій, кому не потрібно оновлювати дані у ТЦК

Згідно з новим законопроектом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня 2024 року, визначено шість…

37 хв. ago

Відома українська гумористка обурила жартом про «тупеньких дітей»

Відома українська гумориста Лєра Мандзюк обурила невдалим жартом про «тупеньких дітей» і нарвалася на різку…

39 хв. ago

Пік спеки ще не пройдено: синоптик розповів, яким буде початок липня в Україні

Після надзвичайно спекотного завершення червня погода в Україні місцями стане трохи прохолоднішою. На це вплинуть дощі, які…

41 хв. ago

Понад 8500 грн, і це тільки за світло: взимку українці можуть залишитися без штанів через платіжки

В Україні з 1 липня не зміниться вартість електроенергії. При цьому у липні українці платитимуть за електроенергію,…

2 години ago

На борту було 10 людей: в Росії розбився черговий гелікоптер, що відомо

В Росії розбився черговий гелікоптер. У неділю, 30 червня, у Бодайбінському районі Іркутської області Росії здійснив…

2 години ago