Defence Express: Україна серйозно готується бити ракетами територією РФ

Удари українських БПЛА по РЛС на території РФ  є ознакою того, що Сили оборони готуються збільшувати ракетний обстріл країни-агресора далекобійними ракетами, заявив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих .

«Зараз здійснюється підготовчий етап для того, щоб бити територією РФ далекобійними ракетами», – підкреслив він в ефірі  «Еспресо» .

За словами експерта, якщо українські безпілотники долітають уже на таку велику відстань, то це також свідчить і про те, що дуже серйозно відпрацьовуються маршрути ймовірних ударів.

«Також, ймовірно, наші безпілотники долітаючи на таку велику відстань сканують територію РФ на наявність систем ППО», – не виключає співрозмовник.

Він вважає, що удари по території РФ нарощуватимуться, при цьому нещодавня атака на систему РЛС в Орську могла бути тестовим варіантом обстрілу. На це зокрема вказує невелике бойове навантаження безпілотників.

«Втім, такі точкові удари можуть завдати великої шкоди Росії. Слід зазначити, що з появою в Україні далекобійних ракет польотні завдання будуть відпрацьовані. Такі ракети ми можемо отримати від наших партнерів або в рамках реалізації власної ракетної програми. Тому, ймовірно, удари по території РФ нарощуватимуться не лише за допомогою БПЛА, а й ракет», – додав Рябих.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

3 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

15 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

40 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

51 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

1 годину ago