Потрібна поголовна мобілізація: українців попередили про великий наступ Росії

Києву необхідно терміново мобілізувати більше військ і побудувати надійнішу лінію оборони, йдеться у статті The Economist. 

“Коли весна змінюється літом, є побоювання, що Росія почне новий великий наступ, як це було торік. І здатність України стримати це цього разу виглядає зараз набагато менш впевненою, ніж тоді”, – наголошується в матеріалі.

На думку журналістів, українська сторона дуже пізно посилила свої оборонні позиції. 

“У якомусь сенсі це зрозуміло. Уряд все ще мріє про новий контрнаступ і боїться думки про те, що нинішня лінія фронту може перетворитися на щось дуже схоже на кордон, що відріже п’яту частину країни і позбавить її більшої частини виходу до моря. Ідея про те, що ця лінія може стати основою майбутніх мирних переговорів, – це саме те, чого Зеленський (президент Володимир Зеленський, – Ред.) хотів уникнути”, – зазначається в матеріалі.

Журналісти стверджують, що зараз небезпеки “настільки великі, що це найменш поганий варіант”. “В останні тижні землекопи почали рухатися, і зуби дракона висіваються. Це повинно було початися набагато раніше. Моліться, щоб не було занадто пізно”, – підкреслюється в публікації.

Втім, варто зазначити, що у телеграм-каналі Центру протидії дезінформації попереджають про неправдиві дані про підготовку російських військ до наступу на Харків. Зокрема, така інформація є частиною російської кампанії із “пропаганди страху” серед українців.

За словами керівника ЦПД РНБО, лейтенанта Андрія Коваленка росія зараз не має достатнього ресурсу для наступу на Харків. “Всі їхні байки про готовність до оточення міста розраховані на внутрішню та зовнішню аудиторію і є частиною кампанії “пропаганда страху”, – наголосив Андрій Коваленко.

Водночас, ворожий ресурс дозволяє зараз вести тільки масові обстріли міста, але не готувати наступ, а будь-які припущення про це є лише розмовами. Крім того, за словами Андрія Коваленка, українські оборонні сили давно готові до всіх можливих загроз з боку росії.

“Розмови про 350 тисяч військових, яких вони хочуть набрати для цього завдання, загрози соловйова – поки що лише розмови. Це ІПСО. Зараз ворог здатний лише обстрілювати і тероризувати місто, і під цей терор він адаптує наративи про наступ, який неможливий. Але ворог завжди лякає наступами, користуючись обстрілами”, – наголосив керівник ЦПІ РНБО.

Фото: скріншот Телеграм
Ольга Степанова

Recent Posts

ТЦК почали лютувати: у Києві ветерану без обох ніг надіслали повістку

Як стало відомо з публікації в соціальній мережі, що ветерану без обох ніг ТЦК надіслало повістку, попри…

2 хв. ago

Україна зможе виграти війну з Росією: Нуланд назвала необхідні умови

Екс-заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд висловила впевненість у тому, що Україна зможе виграти війну з…

14 хв. ago

Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети

День літнього сонцестояння був особливим для наших предків, які вірили, якщо зустріти світанок, тоді увесь…

27 хв. ago

В Україні мають намір позбутися хрущовок: що буде з мешканцями застарілого житла

В Україні будуть позбавлятися застарілого житла. Йдеться не лише про будівлі, зведені ще на початку…

35 хв. ago

На мексикансько-гватемальському кордоні стався потужний землетрус

12 травня поблизу кордону Мексики та Гватемали землетрус магнітудою 6,4. Повідомляється, що у Гватемалі пошкоджено…

41 хв. ago

Скільки грошей потрібно Україні, щоб виграти війну: міністр назвав суму

Річний пакет у розмірі 3 мільярдів євро, зібраних із прибутку від заморожених російських активів, є…

46 хв. ago