“Оце так поворот”: в Раді вирішили відмовитися від електронних повісток при мобілізації

В Україні триває обговорення законопроєкту про мобілізацію №10449, який можуть ухвалити найближчим часом. Окрема дискусія відбувається з питання електронних повісток. 

Секретар Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в коментарі “РБК-Україна” поділився деталями.

За його словами, 27 лютого відбулося перше засідання комітету, на якому і розглядали внесені правки до документа. Загалом за кілька тижнів було внесено 4195 поправок, проте багато з них дублюються. У зв’язку з цим було ухвалено рішення розбити їх усі на основні блоки: обмеження прав, демобілізація тощо, після чого відбудеться голосування щодо кожного з них.

“Тому сьогодні комітет публічно ухвалював рішення за окремими напрямами. А надалі, розуміючи фінальне рішення, будемо або враховувати, або не враховувати поправки, які внесли народні депутати. Сьогодні ми пройшли лише частину з цих блоків”, — заявив Роман Костенко.

Окремо секретар Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки додав, що також на засіданні йшлося про електронний кабінет і вручення громадянам електронних повісток. Розгляд правок відбуватиметься щонайменше до кінця поточного тижня.

“Обговорювали питання функціонування електронного кабінету, і комітет проголосував за те, що реєстрація в цьому кабінеті має бути правом, а не обов’язком. Також порушувалося питання про електронні повістки і було вирішено, що електронних повісток бути не повинно. Але є варіант, що вони надходитимуть тільки тим, хто зареєстрував собі електронний кабінет, бо така особа сама обрала відповідну форму комунікації з ТЦК. Крім того, обговорювали права поліції та ТЦК щодо процедури видачі повісток”, — підсумував Роман Костенко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

5 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

23 хв. ago

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

36 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

44 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

50 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

55 хв. ago