Селидове на межі: російські війська стискають кільце навколо міста

Російські війська продовжують наступ на місто Селидове, що розглядається як остання серйозна перешкода перед головною ціллю – Покровськом. За інформацією, яку оприлюднив аналітик Forbes Девід Акс, російські сили прорвалися на південь від Селидового, просунулися вздовж старої залізниці та дісталися околиць села Вишневе.

Захоплення Вишневого відкриє росіянам можливість оточити Селидове, що створить пряму загрозу для українських військ у місті. Український Центр оборонних стратегій зазначає, що ЗСУ поки що тримають позиції у Вишневому, але підкреслюють: «утримання може бути неміцним».

Цей маневр цілком підпадає під звичну тактику російських військ – часткове оточення для створення умов, що змушують українську сторону відступати. Подібну тактику росіяни успішно застосували у Вугледарі, змушуючи українські війська перегрупуватися.

«Той факт, що росіяни перебувають на околицях Вишневого, свідчить про те, що українські захисники Селидового ймовірно вже обговорюють сценарій відступу», – додає Акс.

Основна мета для російських сил – Покровськ, який розглядається як ключовий укріплений пункт на південному напрямку, з’єднаний із Слов’янськом. Однак Покровськ значно краще захищений, ніж Селидове. За прогнозами Українського Центру оборонних стратегій, оборона Покровська, ймовірно, витримає зиму. Майбутня битва за це місто обіцяє стати кульмінацією наступальної операції російських військ у регіоні.

Романчук Микола

Recent Posts

Тепло і без дощу: прогноз погоди в Києві на початок тижня

Мешканці Києва зможуть насолодитися теплом та відсутністю дощів на початку тижня. У понеділок, 28 жовтня,…

5 хв. ago

Штраф за відмову від повістки: як уникнути арешту майна

Військовозобов’язані, які відмовляються від повістки, не отримують штраф автоматично, однак ризик адміністративного стягнення залишається. Адвокатка…

13 хв. ago

“У нас величезна армія дезертирів”: Асєєв про необхідність демобілізації в лавах ЗСУ

Український журналіст та колишній полонений Станіслав Асєєв стверджує, що в Україні назріла криза через брак…

21 хв. ago

Солодощі як в Японії: як приготувати справжні моті вдома

Традиційний японський десерт моті, що колись вважався їжею аристократів, тепер можна легко приготувати вдома. Простий…

33 хв. ago

Жорстка посадка літака Ан-2 в Росії: є постраждалі серед парашутистів

У Ставропольському краї Росії літак Ан-2 здійснив аварійну посадку з п’ятьма людьми на борту. Про…

53 хв. ago

Винні будуть всі, у кого знайдуть фіктивну інвалідність: у Зеленського озвучили покарання

Чиновники, які користувалися фіктивною інвалідністю, будуть зобов’язані повернути всі виплати і додатково сплатити таку ж…

58 хв. ago