Окупація Запоріжжя стане реальною через втрату Вугледару – військовий експерт

Армія РФ продовжує активні наступальні дії на Вугледар, а також активізувалась на Запорізькому напрямку. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов впевнений, що наступною ціллю росіян, якщо нашим захисникам не вдасться втримати Вугледар, буде встановлення контролю над Запоріжжям. А це означає, що подальша деокупація українських територій на цьому напрямку значно ускладниться.

Про це Снєгирьов, співголова громадської ініціативи “Права справа”, заявив в ефірі телеканалу “Київ 24” 26 вересня. За його словами, після Вугледару армія РФ сконцентрується саме на Запорізькому напрямку. Адже Вугледар розглядався Силами оборони як один з плацдармів українського наступу, зокрема у Приазов’ї. І його втрата позначиться на майбутньому контрнаступі. 

“Я не виключаю можливість подальшого руху (ворога) якраз на Запорізькому напрямку. Подивіться на інтенсифікацію обстрілів самого Запоріжжя за останні 2-3 дні. Якщо минулої доби було нанесено приблизно 320 ударів по територіях, що підконтрольні ЗСУ, то сьогодні на ранок їх вже понад 400”, – сказав експерт.

Він додав, що росіяни намагатимуться встановити повний контроль над областю. Саме тому відбувається ескалація військових дій на цьому напрямку. Снєгирьов нагадав, що ворога не зупиняєнавітьте, що нещодавно з Запорізького напрямку він зняв частину найбільш боєздатних підрозділів армії та перекинув на Курщину.

Наступ на Вугледар

Російські окупанти намагаються всіма силами вийти на кордони Донецької області у максимально короткі строки. Вони тиснуть на кількох напрямках, а найзапекліші бої йдуть біля Покровська та Вугледара.

Якщо кілька днів тому Вугледар повністю був під контролем ЗСУ, то наразі росіяни зайшли у нього. Бої йдуть на вулицях міста. Ситуація критична. Противник переважає Сили оборони України як за чисельністю, так і за військовою технікою. Кілька бригад ЗСУ ризикує потрапити в оточення та бути відрізаною. 

Ситуація на флангах навколо Вугледара теж залишається складною. Противник намагається розширити свої позиції. Місто, яке до війни мало 15 тисяч мешканців, зараз практично спустошене. Вулиці нагадують звалище будівельного сміття, а вцілілих будівель майже немає. Мешканці, які не евакуювалися, змушені ховатися в підвалах під постійними обстрілами.

Романчук Микола

Recent Posts

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

1 годину ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

1 годину ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

1 годину ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

1 годину ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

2 години ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

2 години ago