У військових є запит про “омолодження” мобілізації, ми виконаємо наказ: нардеп від “Слуги народу”

Зниження мобілізаційного вікув Україні відбудеться тоді, коли військове керівництво країни поставить таке завдання перед народними депутатами.

Про це в бліц-інтерв’ю “Телеграфу” сказав народний депутат від фракції “Слуга народу”, заступник голови комітету з питань прав людини Руслан Горбенко.

— Всі вимоги Генштабу та головкома Верховна Рада виконала: закон по “омолодженню” мобілізації ми прийняли. Чинне законодавство дозволяє омолодити склад ЗСУ призовниками від 25 років. І якщо військові, Генштаб та головком будуть вимагати зниження мобілізаційного віку, бо ж воюють вони, то ми, депутати, як солдати, повинні виконувати наказ. А просто гратися в політику не пройде.

Буде запит у військових щодо омолодження призовного віку — і це станеться. Ми ж бачимо, що війна затягується. Але якщо станеться, то, на мою думку, знижувати призовний вік потрібно поступово — спочатку до 23 років, наприклад, — зазначив Руслан Горбенко.

Слід зазначити, що Верховна Рада України зараз не розглядає питання щодо зниження мобілізаційного віку. Реальних дискусій про зниження питання мобілізаційного віку в парламенті не ведеться й не велося до цього. Про це наголосив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Тим часом в медіапросторі ця тема є досить популярною Так, наприклад, відомий український фізіотерапевт і реабілітолог Олександр Єрьомін розповів, чи має значення вік бійця. А у ТЦК пояснили, з якого віку українців мобілізуватимуть у серпні.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

17 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

32 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

47 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago