“Його немає! Це поразка!”: у Держдумі поскаржились на знищення Чорноморського флоту

Російська армія втратила Чорноморський флот під час російсько-української війни. Перші загрози з’явились тоді, коли Сили оборони України відбили у росіян острів Зміїний. Через рік — втрата контролю над північно-західною акваторією і ховання кораблів у Новоросійську. На ситуацію з ЧФ РФ поскаржився депутат Держдуми та “єдинорос” Євгеній Федоров, ідеться у дописі в Telegram-каналі “Крымский ветер”.

У дописі розміщено фрагмент виступу Федорова у невказаному росЗМІ. Росіянин описав, як РФ поступово втрачала флот у Чорному морі, починаючи з боїв на Зміїному. Станом на зараз кораблі ще наче проявляють себе, наприклад, застосовують засоби протиповітряної оборони, інколи пускають ракети. Водночас жодної ролі у морі вони зіграти вже не можуть, визнав російський політик. І таку ситуацію росіянам потрібно “просто прийняти”, як вони “прийняли поразку в Херсоні”, сказав він.

“Те, що російського флоту, як оперативного механізму, на Чорному морі немає. Не фізично немає, а немає з точки зору реальної бойової присутності. Я думаю, це факт”, — чути на відео.

Депутат Держдуми згадав, як флот спочатку був “переможним” і готувався до десантування. Однак вже через рік після вторгнення росіяни втратили можливість не те що десантуватись, а навіть контролювати зерновий коридор. При цьому він пояснив, як ЗС РФ планує повернути перевагу. На його думку, Путін збудує багато підводних човнів.

“Те, що кораблі залишилися десь у Севастополі, чи стоять у Новоросійську — ну, напевно, стоять. Але їх немає з погляду стратегічної бойової одиниці, тобто вони не контролюють Чорне море. Розумієте? Це факт поразки”, — поскаржився Федоров.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як мобілізовані “з вулиці” насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Є проблема, яку нечасто обговорюють відкрито, але вона існує: багато мобілізованих чоловіків в українській армії…

6 хв. ago

“Це реально злочин”: комбат “Вовків да Вінчі” розкритикував українські фортифікації

Командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов на позивний "Філя" розкритикував українські фортифікації на передовій. Окрім природного…

8 хв. ago

Засолена рибка: найніжніший простий рецепт

Самостійно засолена риба завжди вийде смачнішою, ніж купована. Крім того, що в кожної господині є…

9 хв. ago

Китайська гребля “Три ущелини” виявилася настільки великою, що змінює обертання Землі

Китайська гребля "Три ущелини" – найбільша у світі гідроелектростанція – є справжнім гігантом інфраструктурного проекту.…

11 хв. ago

З банківських рахунків здеруть великий податок: українців, хто має гроші на карті, вже попередили

В Україні планують підвищити військовий збір з 1,5% до 5%, що збільшить загальне податкове навантаження…

12 хв. ago

Пілот знепритомнів за три хвилини після зльоту: що сталося з пасажирами літака

Пілот літака авіакомпанії KLM, на борту якого перебувало 37 пасажирів та чотири члени екіпажу, несподівано втратив…

16 хв. ago