У Зеленського чомусь “наїхали” на Пентагон через підкріплення ЗС РФ з КНДР

У Пентагоні заявили, що в разі відправлення солдатів КНДР на війну в Україну вони перетворяться на “гарматне м’ясо”. Генерал-майор Пет Райдер запевнив, що США стежитимуть за ситуацією. На це в ефірі телемарафону 27 червня відповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Політик зазначив, що має до американських партнерів два запитання. Одне з них — кому доведеться проти цього “гарматного м’яса” воювати.

“Це ж круто — сидіти за 10 тисяч кілометрів і сказати, це буде “гарматне м’ясо”, але хто має з ним воювати? Хто має вбивати росіян? Хто має вбивати тепер ще й, якщо вони будуть на території ведення бойових дій, окупованих територіях України, північнокорейців? Це не дивно?”, — зауважив Подоляк.

Він підкреслив, що Україну попереджають про приїзд “гарматного м’яса” та кажуть його вбивати. Водночас можливість вести оборонну війну відповідно до міжнародного права союзники обмежують.

“(Мовляв, — ред.) тільки не стріляйте по території, де це “гарматне м’ясо” буде знаходитись, собі спокійно концентруватись і так далі. Давайте, ми вам дамо трошки менше зброї, щоб у “гарматного м’яса” було більше зброї”, — передав радник.

Він нагадав, що спочатку з КНДР передали Росії 5 мільйонів снарядів. Тепер, зі слів Подоляка, їх можуть приїхати використовувати північнокорейські військові.

“І нарешті, а що таке стежити за пересуваннями? Стежимо, добре. Відстежили: пересунулися вони з точки “А” в точку “Б”. Далі що?”, — додав політик.

Ольга Степанова

Recent Posts

Одеська чиновниця облаяла та побила водія маршрутки. Відео

В Одесі чиновниця ОВА влаштувала скандал із водієм маршрутки. Місцеві паблики показали відео конфлікту жінки…

45 секунд ago

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

6 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

29 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

34 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

47 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

50 хв. ago