Хочуть атакувати з трьох боків: чому Костянтинівка важлива для ЗС РФ

Збройні сили Російської Федерації посилили наступ на Костянтинівку Донецької області. Ворог хоче підійти до населеного міста з трьох різних напрямків. Про це повідомив військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, в ефірі FREEДОМ.

“Я б об’єднав напрямок Часового Яру, Торецьке і Покровське в один напрямок — Костянтинівський”, — сказав Олексій Гетьман.

За його словами, росіяни хочуть вийти до залізниці, яка проходить через Костянтинівку. Ворог хоче захопити Костянтинівку з трьох різних напрямків. Зокрема, з Часового Яру до міста майже 15 кілометрів, а з району Торецька та Покровська — приблизно 20–25 кілометрів. Гетьман зауважив, що в ЗС РФ поки сил та засобів вистачає, тому вони посилюють наступальні дії.

Крім цього, експерт нагадав, що раніше в ГУР повідомили, що українським бійцям потрібно буде відійти на інші, підготовлені позиції, тоді як вихід Сил оборони з Часового Яру — питання часу.

Гетьман розповів, що якщо населений пункт буде повністю зруйнованим, то тримати оборону та зазнавати втрат не варто. Натомість потрібно боротися за життя та боєздатність армії, яка визначається розумними діями, зокрема й в обороні.

“Залишити людей, щоб вони там залишилися, але не віддати зайвих 2–3 кілометри — це тактика неправильна. За такої тактики ми війну не виграємо”, — додав він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

8 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

20 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

29 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

39 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

48 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

56 хв. ago