Командир 92-ї бригади пояснив, чим наступ росіян у 2022 році відрізняється від нинішнього

Як і на початку повномасштабної війни Росія не шкодує ресурсів для просування вперед, однак нині ЗСУ зустрічають ворога та завдають йому суттєвої шкоди FPV-дронами. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів полковник Павло Федосенко, Герой України, комбриг 92-ї окремої штурмової бригади ім. Кошового отамана Івана Сірка.

«Як і на початку повномасштабного вторгнення, нині ворог не жаліє ресурсів. Це помітно. Насамперед не жаліє людських ресурсів. Намагається накатами просуватися вперед, використовуючи величезну кількість особового складу, – йдуть штурмові групи одна за одною. А у відповідь летить чимала кількість наших БпЛА. Це те, що відрізняє наступ Росії у лютому 2022-го від нинішнього наступу на Харківщині, я б сказав, так званого наступу», – зазначив військовий.

Федосенко пригадав, що на початку війни «пташок» практично не було, але зараз ЗСУ мають чим відповісти і за допомогою FPV завдають відчутної шкоди противнику.

Нагадаємо, російські окупанти поблизу українського кордону в Сумській області тримають певні свої підрозділи та засоби, однак поки цих сил недостатньо для повноцінного наступу. За словами речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, не можна виключати, що окупанти можуть у Сумській області зробити щось подібне на те, що нині відбувається на півночі Харківської області.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахраї обдурили Apple, замінивши 6000 підроблених iPhone на оригінальні

Цього тижня Міністерство юстиції США оголосило вирок двом шахраям, які зуміли провернути велику аферу з…

3 хв. ago

В одній із областей розпочнуть масову перевірку рішень ВЛК та МСЕК

На Волині розпочнуть масштабну перевірку рішень медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК). Про…

10 хв. ago

“Франція нічого не постачає”: Макрон закликав не давати зброї Ізраїлю

Президент Франції Еммануель Макрон закликав припинити поставки зброї Ізраїлю, щоб він не міг використовувати цю військову допомогу…

19 хв. ago

Новий контрнаступ України: коли і якими силами він розпочнеться — The Times

Україна отримає можливість розпочати новий масштабний контрнаступ наступного 2025 року з новою технікою, яку вона…

28 хв. ago

У Києві пролунали вибухи: що відомо

У Києві близько 22:30 в суботу, 5 жовтня, пролунали вибухи. Міський голова Віталій Кличко повідомив, що в столиці…

37 хв. ago

Фіцо хоче вмовити Україну продовжувати транзит російського газу у 2025 році

На початку 2025 року можуть виникнути проблеми з поставками нафти і газу через Україну до…

41 хв. ago