У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці

Британія не могла б воювати з Росією понад два місяці. Лондону не вистачило б необхідних ресурсів.

Про це заявив заступник начальника британського штабу оборони генерал-лейтенант Роб Магован, пише The Telegraph.

Так, коли колишній міністр збройних сил Марк Франсуа сказав, що Велика Британія “не зможе битися з Володимиром Путіним більше кількох місяців у повномасштабній вогневій війні, тому що у нас немає боєприпасів та резервів обладнання для цього” і уточнив, звертаючись до Магована, що це “правда, чи не так”, той визнав, що це правда.

Міністр оборони Грант Шаппс додав, що будь-який подібний конфлікт вестиметься разом з союзниками по НАТО, які колективно зможуть перевершити Росію щодо озброєння, а не тільки з Великою Британією.

“Людям, які дивляться і чують, що Велика Британія не готова до війни виключно з Росією, важливо розуміти, що оскільки ми перебуваємо в НАТО і існує стаття 5 (угоди про взаємну оборону), ми ніколи не будемо в цій ситуації (у війні з Росією віч-на-віч, – ред.)”, – сказав він.

Що цьому передувало

Як пише видання, розслідування комітету з оборони Палати громад показало, що британські “все більш перенапружені” озброєні сили не були б готові до війни з Росією. Було встановлено, що уряд “ніколи не досягне бойової чи стратегічної готовності” без термінових реформ, покликаних повернути назад кризу вербування, а також йому потрібно різко збільшити британські запаси зброї та боєприпасів.

У звіті депутати заявили, що Збройним силам Британії потрібно більше фінансування для “участі в операціях, одночасно розвиваючи бойову готовність”, інакше їм доведеться знизити “оперативне навантаження” на збройні сили.

Колишні керівники оборони повідомили комітету, що Збройні сили були “спустошені” з 2010 року і “в рівноправному конфлікті… вичерпали б свої можливості після перших кількох місяців бойових дій”.

Магован, у свою чергу, наполягав на тому, що Велика Британія “готова до війни”, хоча й визнав, що вона не готова до тривалого конфлікту з Росією.

Шаппс також повідомив членам парламенту, що уроки, що були зроблені з війни в Україні, показали важливість війни з дронами, оскільки вони “смертоносні”, але недорогі.

“Україна, мабуть, перша справжня війна дронів, і я не думаю, що ми колись знову побачимо війну, в якій не використовувалися б дрони”, – сказав він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимою смаколик

Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам…

4 хв. ago

Незручна ситуація. 1,5-метрова “морська змія” двічі шокувала відпочивальників на пляжі (фото)

Інцидент стався на данському острові Борнхольм, де місцеві жителі групою збирали пластикове сміття і натрапили…

16 хв. ago

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

За словами експерта, з приходом холодної погоди та морозів в Україну, основне завдання окупаційних військ…

25 хв. ago

“Ревізор” відмовився залишатися в номері готелю після перевірки ультрафіолетом: результат шокував

Британець Зак Джонс, який проводить перевірки різноманітних громадських місць на гігієну та комфорт, вирішив зупинитися в готелі…

37 хв. ago

Відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків

Військовозобов'язані, які мають право на відстрочку від призову за мобілізацією, повинні терміново скористатися цією можливістю,…

46 хв. ago

Заберіть яйця, гриби та м’ясо з води: які продукти не можна мити і чому

Перед вживанням їжі потрібно мити як руки, а й самі продукти. Так, українці пускають під…

57 хв. ago